Κοινωνία

Κοντοζαμάνης: Ευθύνες στους γιατρούς για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

Κοντοζαμάνης: Ευθύνες στους γιατρούς για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα στοιχεία που δημοσιοποιεί καθημερινά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), υποδεικνύουν πως πάνω από οκτώ στους δέκα ανθρώπους που έχουν πεθάνει από κορονοϊό στην Ελλάδα δεν έχουν περάσει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σε σχετική ερώτηση που απεύθυνε το iatronet.gr προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (8/1) ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, ο κ. Κοντοζαμάνη υποστήριξε πως για το παραπάνω γεγονός δεν ευθύνεται η έλλειψη ΜΕΘ και πως η απόφαση εάν ένας ασθενής θα εισαχθεί ή δεν θα εισαχθεί σε ΜΕΘ ανήκει αποκλειστικά στους θεράποντες ιατρούς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν αναγνωρίζει πως υπήρξαν περιπτώσεις που το Σύστημα Υγείας δεν μπόρεσε ν’ αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Στην αποκάλυψη ότι κατά την έξαρση του δεύτερου πανδημικού κύματος ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ αδυνατούσε να ακολουθήσει γραμμικά την εξέλιξη του αριθμού των νοσούντων, προχώρησε ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και υποψήφιος πρύτανης του ιδρύματος, Βασίλης Τσαουσίδης.

Όσο η πίεση αυξανόταν, ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό νοσούντων άρχιζαν να μένουν εκτός ΜΕΘ και τελικά οι νοσούντες εκτός ΜΕΘ και οι θάνατοι αυξάνονταν εκθετικά. Το ποσοστό αυτών που κατέληξαν χωρίς να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ ξεπερνά το 80%, υποδεικνύουν τα σχετικά στοιχεία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X