Κοινωνία

Κοροναϊός: Πανικός! Σε καραντίνα όλο το Blue Star Μύκονος και 19 επιβάτες του!

Κοροναϊός: Πανικός! Σε καραντίνα όλο το Blue Star Μύκονος και 19 επιβάτες του!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κοροναϊός: Σύμφωνα με τις πληροφορίες 19 άτομα που ταξίδευαν με προορισμό την Λήμνο και τελικά κατέβηκαν στην Μύρινα έχουν λάβει οδηγίες από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Λήμνου να παραμείνουν στο σπίτι τους!

341 επιβάτες σε πανικό, περιμένουν αποκλεισμένοι μέσα στο Blue Star Μύκονος τα αποτελέσματα για το αν μέλος του πληρώματος έχει προσβληθεί από τον ιό. Ενώ οι 19 που κατέβηκαν θα παραμείνουν σε καραντίνα σπίτι τους.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ στα άτομα δόθηκε έντυπο υλικό για το τι πρέπει να κάνουν εν αναμονή της ανακοίνωσης των ιατρικών αποτελεσμάτων για το μέλος του πληρώματος που νοσηλεύεται στην Καβάλα

Ωστόσο ερωτηματικά υπάρχουν για πιο λόγο επιτραπεί ο απόπλους του συγκεκριμένου πλοίου από την Καβάλα όταν ήδη γνώριζαν ότι το κρούσμα ήταν ύποπτο!!

https://www.facebook.com/limnoreport/videos/2555040088041292/

Σε απομόνωση μέσα στο πλοίο, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο από τα ξημερώματα στη Λήμνο, βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος. Το σοκαριστικό και εξόχως ανησυχητικό για τον τρόπο που χειρίστηκαν οι αρμόδιοι την κατάσταση είναι πως ενώ υπήρχε ύποπτο κρούσμα στο πλοίο, επετράπη σε 127 επιβάτες να κατέβουν στη Λήμνο!

Οι επιβάτες αυτοί έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του πλοίου. Το δείγμα από τον ναυτικό που μεταφέρθηκε με πυρετό σε νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη έχουν σταλεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου και θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα για το αν πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα κοροναϊού ή όχι.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, Λουκάς Θωμάς, σε δήλωσή του ζητά απ’ όσους ταξίδεψαν με το Blue Star Μύκονος την Τετάρτη (11.03.2020) από και προς Καβάλα, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις άκρως απαραίτητες και να εφαρμόζουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τον περιορισμό μετάδοσης της νόσου!

Ο… Γολγοθάς των επιβατών του Blue Star Μύκονος άρχισε το βράδυ της Τετάρτης. Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 21:30 από την Καβάλα για να κάνει το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι -Φούρνοι – Αγ. Κήρυκος -Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς.

ΠΗΓΗ: limnosreport.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X