Κοινωνία

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Θεοδωρίδου για μετάλλαξη Δέλτα και τους εμβολιασμένους με μία δόση – Τι είπε για το φάρμακο

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Θεοδωρίδου για μετάλλαξη Δέλτα και τους εμβολιασμένους με μία δόση – Τι είπε για το φάρμακο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Στην αρχή της ενημέρωσης, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά που πέτυχαν στις πανελλαδικές και τόνισε πως ο εμβολιασμός τους όπως και όλων των φοιτητών είναι ο τρόπος για ένα καλύτερο ακαδημαϊκό έτος.

«Τα ερχόμενα επιδημικά κύματα θα εξαρτώνται από τις μεταλλάξεις που θα μεταδίδονται από τους νεότερους», είπε στη συνέχεια.

Όπως ανακοίνωσε η κ. Θεοδωρίδου, έπειτα από την εξέταση των δεδομένων που ισχύουν σε παγκόσμιο επίπεδο, τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι είναι ωφέλιμο να εμβολιαστούν στη χώρα μας οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών, καθώς τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικίας έχουν πιθανότητες να νοσήσουν από κορονοϊό. Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει ότι λόγω της εξωσχολικής τους δραστηριότητας μεταδίδουν στο περιβάλλον τους με μεγαλύτερη συχνότητα τον κορονοϊό.

Όπως είπε οι εμβολιασμένοι με μόνο μία δόση θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η προστασία που τους προσφέρει το εμβόλιο χωρίς την ολοκλήρωση του εμβολιασμού είναι κοντά στο 50%.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού φρενάρει και αναστέλλει την δημιουργία και άλλων μεταλλάξεων ενώ σε ποσοστό πάνω από 90% αποτρέπει τη βαριά νόηση και νοσηλεία ενώ σε μικρότερο βαθμό το γεγονός να κολλήσει κάποιος», είπε. «Πολλοί δεν εμβολιάζονται για τι περιμένουν το φάρμακο. Οι μελέτες δεν έχουν δώσει στοιχεία για κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών από 15 έως 17 ετών με το σκεύασμα της Pfizer, ενώ καταργείται το πέναλτι των ραντεβού. Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν υπάρχει σκέψη για εμβολιασμό στα σχολεία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X