Κοινωνία

Κορονοϊός: Πότε μεταδίδεται με την αναπνοή ή την ομιλία;

Κορονοϊός: Πότε μεταδίδεται με την αναπνοή ή την ομιλία;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα σταγονίδια στα οποία… υπάρχει ο κορονοϊός αιωρούνται στον αέρα 5-10 λεπτά, δηλώνει ο διευθυντής γενικής χειρουργικής του νοσοκομείου «Lenox Hill» στο Μανχάταν, Παναγιώτης Μανώλας

Μπορεί και μεταδίδεται την ώρα που μιλάμε ή αναπνέουμε ο κορονοϊός

Επιστήμονες στη Σιγκαπούρη ισχυρίζονται πως έρευνες τούς έδειξαν ότι ο κορονοϊός μπορεί και μεταδίδεται την ώρα που μιλάμε ή αναπνέουμε, με τα σταγονίδια που εκπέμπονται στον αέρα. Ο διευθυντής γενικής χειρουργικής του νοσοκομείου «Lenox Hill» στο Μανχάταν, Παναγιώτης Μανώλας, εξηγεί μιλώντας στο Star:

«Κάποιος που τρέχει, κάνει ποδήλατο στο πάρκο, στα χνώτα του, αν έχει κορονοϊό, βγαίνουνε σταγονίδια τα οποία αιωρούνται στον αέρα από 5 μέχρι 10 λεπτά, δηλαδή, ανάλογα με το προς τα πού φυσάει ο αέρας, άμα περπατήσω εγώ δίπλα του ή έστω και 6 πόδια (σ.σ. περίπου 2 μέτρα) μακριά, μπορώ να κολλήσω».

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέος… δεκάλογος! Με… χαρτί η έξοδος των ηλικιωμένων

“Όταν έχουμε λαχανιάσει, επειδή εισπνέουμε περισσότερο αέρα και εκπνέουμε περισσότερο αέρα είναι πολύ πιο εύκολο να μεταφέρουμε τον ιό. Παίζει ρόλο και η διάρκεια. Άλλο να τρέχεις σε απόσταση 2 μέτρων από κάποιον και απλώς να περάσεις ή να εκπνεύσεις έντονα ή να βήξεις, κι άλλο να είσαι μέσα στο ίδιο δωμάτιο, στο διπλανό γραφείο», συμπληρώνει η Αθηνά Λίνου, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X