Κοινωνία

Κουφοντίνας: Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση του αιτήματός μου

Κουφοντίνας: Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση του αιτήματός μου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η γιατρός Κατερίνα Ντουζέπη κατάφερε σήμερα να επισκεφθεί τον απεργό πείνας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας και τονίζει ότι ο κ. Κουφοντίνας θα συνεχίσει την απεργία πείνας «μέχρι τη δικαίωση του αιτήματός του».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση διότι ο ορός ενυδάτωσης δεν λύνει το πρόβλημα της ασιτίας, όπως είπε η γιατρός, με την οποία επικοινώνησε το eksergesi.gr.

Σύμφωνα με την ίδια, ο απεργός πείνας βρίσκεται σε έντονο υπερκαταβολικό στάδιο λόγω της ασιτίας και δεν καλύπτονται οι βασικές του μεταβολικές ανάγκες, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο να παρουσιάσει, ανά πάσα στιγμή, πολυοργανική ανεπάρκεια η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο.

Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει επαφή με το περιβάλλον και να βρίσκεται σε πλήρη διαύγεια. Η εξάντλησή του, όμως, δεν του επιτρέπει να κάνει μεγάλες συζητήσεις.

Σε ερώτηση του ίδιου μέσου εάν ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξέρει για τη σημερινή εξέλιξη στο ΣτΕ, η κα Ντουζέπη δήλωσε ότι γνωρίζει.

Μάλιστα, της υπενθύμισε αυτό που είχε δηλώσει και την περασμένη εβδομάδα: «Η απόφαση σε βάρος μου ήταν πολιτική. Με πολιτική απόφαση να το λύσουν».

«Όχι» του ΣτΕ στο αίτημα για «μπλόκο» στη μεταγωγή

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε σήμερα το αίτημα των συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα για έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία θα μπλόκαρε την απόφαση μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Το αίτημα απορρίφθηκε από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου Ειρήνη Μαίρη Σαρπ με το σκεπτικό ότι το ΣτΕ δεν έχει αρμοδιότητα.

Σχετικά με την αίτηση για τη νομιμότητα ή μη της μεταγωγής του, η εκδίκασή της προσδιορίστηκε στις 2 Απριλίου στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο.

Ο κ. Κουφοντίνας προσέφυγε στο ΣτΕ μετά τη δεύτερη απόρριψη αιτήματος για μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X