Κοινωνία

Λαμία/ Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε σχολείο: «Το παιδί διπλώθηκε από τον πόνο»

Λαμία/ Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε σχολείο: «Το παιδί διπλώθηκε από τον πόνο»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λαμία: Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου δύο παιδιά, που είχαν καταναλώσει φαγητό από σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν σε δημοτικά σχολεία της πόλης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, οι μαθητές – θύματα του φαγητού των σχολικών γευμάτων ήταν πολλά περισσότερα, αν και τα περισσότερα δεν έφτασαν μέχρι το νοσοκομείο και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.

Πάνω από 15 κρούσματα σε ένα μόνο δημοτικό

Ενδεικτικά μόνο στο 7ο Δημοτικό τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον 15, με διαρκεί στομαχικές διαταραχές, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από το Δημοτικό Σχολείο Μοσχοχωρίου και το 14ο Δημοτικό. Περιστατικά αναφέρθηκαν και στο Δημοτικό Κομποτάδων – Μεξιατών.

«Διπλώθηκε από τον πόνο»

«Το παιδάκι μου μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα που έφαγε το φαγητό από το πακέτο διπλώθηκε από τον πόνο στο στομάχι κι άρχισε τους εμετούς. Είχε αλλάξει το χρώμα του», περιέγραψε στο LamiaReport, μητέρα 8χρονης που είχε την ατυχία να δοκιμάσει.

«Εμένα πηγαίνει ο γιος μου στο Δημοτικό, όμως το φαγητό το δοκίμασε η 3χρονη κόρη μου κι αμέσως άρχισε τους εμετούς», μας λέει άλλη μητέρα που πέρασε μια εφιαλτική μέρα και νύχτα στο προσκεφάλι του μωρού της.

«Σήμερα κιόλας θα υποβάλλω μήνυση», τονίζει στο LamiaReport πατέρας 8χρονου που πέρασε όλη την προηγούμενη ημέρα με εμετούς και διάρροιες και την τελευταία στιγμή δε μετέβησαν στο Νοσοκομείο.

Εκτός όμως από τον συγκεκριμένο γονέα που επικοινώνησε με την ηλεκτρονική μας εφημερίδα και επιβεβαίωσε ότι θα κινηθεί νομικά, όλος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού θα ενημερώσει την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας παρέμβαση για να προστατευθούν τα παιδιά τους.

Για το περιστατικό είναι ενημερωμένη και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφαρμόζεται σε όλη την Στερεά και όχι μόνο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X