Κοινωνία

Λευκάδα: Σας περιμένει η πανέμορφη πριγκίπισσα του Ιονίου!

Λευκάδα: Σας περιμένει η πανέμορφη πριγκίπισσα του Ιονίου!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η Λευκάδα συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια πλωτή γέφυρα μήκους περίπου 20 μέτρων, οπότε ο επισκέπτης μπορεί να πάει οδικώς.

Η Λευκάδα, η πριγκίπισσα του Ιονίου, συνδυάζει άψογα στοιχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας με τη γαλάζια μαγεία τού πελάγους, ενώ οι παραλίες με τη χαρακτηριστική λευκή άμμο που μοιάζει με αυγά περιστεριού (Πόρτο Κατσίκι, Κάθισμα, Αγιος Νικήτας, Νυδρί), τα σπήλαια και οι καταρράκτες, την έχουν κάνει να αποκτήσει παγκόσμια φήμη την οποία οφείλει κυρίως στον Αριστοτέλη Ωνάση και τον Σκορπιό, το νησάκι που βρίσκεται απέναντι από το Νυδρί.

Οι παραλίες στη Λευκάδα

Η Λευκάδα προσφέρει μεγάλη ποικιλία από παραλίες. Εκείνες που βρίσκονται στη δυτική πλευρά του νησιού είναι εντυπωσιακές χάρη στο βαθύ μπλε χρώμα τους και τα απίστευτα τοπία με τους απόκρημνους πελώριους βράχους. Οι παραλίες της ανατολικής πλευράς είναι πιο ήρεμες και πιο απάνεμες και προτιμώνται από οικογένειες.

Άργιλος: Είναι αυτή η κορυφαία παραλία για το 2021; (video)

Το Νυδρί βρίσκεται σε απόσταση περίπου 16 χιλιομέτρων από την πόλη της Λευκάδας. Eίναι ένα χωριό πολύ ανεπτυγμένο τουριστικά και ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία με θέα το νησάκι του Σκορπιού και τη Μαδουρή. Το χωριό έγινε ιδιαίτερα γνωστό όταν το 1963 o Έλληνας Κροίσος Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε την αντικρινή νησίδα Σκορπιός και έκτοτε φιλοξενήθηκε εκεί πλήθος διασήμων από ολόκληρο τον πλανήτη. Στην παραλία του χωριού, μάλιστα, υπάρχει και άγαλμα του Ωνάση καθώς καιπροτομή του Γερμανού αρχαιολόγου Βίλελμ Ντέρπφελντ, ο οποίος από ανασκαφές που έκανε στο νησί υποστήριζε ότι αυτό είναι η πραγματική (ομηρική) Ιθάκη του Οδυσσέα. Σε μικρή απόσταση από το χωριό το σκηνικό αλλάζει, γίνεται ορεινό και ένα από τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφτεί είναι ο καταρράκτης στο φαράγγι Δημοσάρι.

Το Πόρτο Κατσίκι είναι ίσως η πιο φημισμένη παραλία στο νησί της Λευκάδας και αποτελεί πόλο έλξης πολλών εκατομμυρίων τουριστών ανά τον κόσμο

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού και απέχει περίπου 38 χλμ. από την πόλη. Τα τυρκουάζ νερά και οι φυσικοί βράχοι κ’ανπυν το τοπίο μαγευτικό ενώ η παραλία είναι βοτσαλωτή. Στην αριστερή πλευρά υπάρχει μία παραλία που είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα ή με λίγη κολύμβηση από την κύρια παραλία.

Η παραλία Εγκρεμνοί βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, λίγο βορειότερα από το Πόρτο Κατσίκι και απέχει 33 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας. Είναι μεγάλη παραλία με άμμο και μικρά βότσαλα και μέχρι πρόσφατα είχε πρόσβαση σε μια μεγάλη σκάλα (347 σκαλοπάτια) η οποία καταστράφηκε μαζί με τον δρόμο πρόσβασης από σεισμό το 2015.

Παραλία Μύλος (34χλμ.) – μια μεγάλη φυσική παραλία κοντά στη διάσημη παραλία Κάθισμα. Σε αντίθεση με τις άλλες δημοφιλείς παραλίες της δυτικής πλευράς, είναι ένα φυσικό τοπίο άθικτο από τουριστικές δραστηριότητες.

Ο Γιαλός (απέχει 31 χλμ. από την πόλη) είναι η μακρύτερη παραλία της Λευκάδας. Δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο οι άλλες αλλά είναι εξίσου όμορφη και αμμουδερή.

Το… διάσημο κάθισμα στη Λευκάδα!

Λευκάδα

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Η παραλία Κάθισμα (απέχει 35χλμ. Από την πόλη) είναι ίσως η πιο δημοφιλής παραλία της Λευκάδας. Έχει απέραντη αμμουδιά και δίκαι τη χαρακτηρίζουν «μικρή Ίμπιζα». Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να κάνει αλεξίπτωτο θαλάσσης και άλλα θαλάσσια σπορ ενώ τα beach bars και οι ταβέρνες βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας. Ξαπλώστρες και ομπρέλες καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας. Βρίσκεται κοντά στον Άγιο Νικήτα, στη βόρεια πλευρά του νησιού και η πρόσβαση με το αυτοκίνητο είναι άνετη. Η παραλία περιβάλλεται από εντυπωσιακούς γκρεμούς. Η λεπτόκοκκη λευκή άμμος και τα σμαραγδένια νερά δίνουν την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε ένα παραδεισένιο μέρος.

Διαμονή στη Λευκάδα

Ο επισκέπτης που θα επιλέξει τη Λευκάδα για τις διακοπές του, έχει τη δυνατότητα να μείνει είτε σε κατάλυμα δίπλα στη θάλασσα, είτε στο βουνό είτε στην πόλη. Μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πλήθος ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, studios, διαμερισμάτων, βιλών πολυτελείας, boutique hotels, ακόμα και παραδοσιακών σπιτιών, ενώ μπορεί να κάνει κάμπινγκ στη Λευκάδα, στο Μεγανήσι, στον Κάλαμο και στον Καστό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X