VIDEO

LIVE- 25η Μαρτίου: Η στρατιωτική παρέλαση για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821(vid)

LIVE- 25η Μαρτίου: Η στρατιωτική παρέλαση για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821(vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο σύνταγμα η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης από το 1821.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ – έχει στόχο να εκπέμψει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ως άξιοι συνεχιστές των ηρώων του 1821.

Λόγω της έξαρσης της πανδημίας το κοινό δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει από κοντά την παρέλαση, ωστόσο η ΕΡΤ έχει αναλάβει όπως κάθε χρόνο την κάλυψή της.

Η παρέλαση ξεκίνησε υπό τους ήχους των εμβατηρίων της μπάντας στρατιωτικής διοίκησης και το γενικό πρόσταγμα του υποστράτηγου και διοικητή της σχολής Ευελπίδων Γεώργιου Κωστίδη. Στον χώρο προσήλθαν με βηματισμό οι τρεις αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, ενώ το πρώτο τμήμα που παρέλασε ήταν το έφιππο τμήμα με ιππείς που φορούσαν στολές διάφορων ιστορικών περιόδων. «Είναι ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα στην καρδιά της Αθήνας» όπως ανέφερε ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας που μαζί με την επισμηνία Σοφία Κορμά είχαν επιφορτιστεί με την παρουσίαση της παρέλασης.

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Οι έφιππες από την Κάρυστο και οι στολές του Υψηλάντη!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X