Κοινωνία

Μυρτώ της Πάρου: Ξεσπά η μητέρα της και προσφεύγει στο ΣτΕ – «Μας έχουν αφήσει στην τύχη μας»

Μυρτώ της Πάρου: Ξεσπά η μητέρα της και προσφεύγει στο ΣτΕ – «Μας έχουν αφήσει στην τύχη μας»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας βρέθηκε σήμερα η μητέρα της Μυρτούς, η οποία κακοποιήθηκε στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.

Η κα Μαρία Κοτρώτσου διεκδικεί αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστη λόγω πράξεων και παραλείψεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα μας του Πακιστανού δράστη που προκάλεσε τα βάναυσα τραύματα στη Μυρτώ.

Επιπλέον, η μητέρα της Μυρτούς διεκδικεί το ποσό των 2.900 ευρώ μηνιαίως και εφ’ όρου ζωής για να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση και τις ανάγκες της κόρης της, η οποία έχει 100% ποσοστό αναπηρίας. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας είχε απορρίψει πρωτόδικα τα αιτήματα αυτά.

«Διαμαρτύρομαι επειδή η Μυρτώ χτυπήθηκε άδικα και δεν της έχει φερθεί το ελληνικό κράτος όπως έπρεπε και μας έχουν αφήσει στην τύχη μας», είπε η μητέρα της 23χρονης Μυρτούς έξω από το κτίριο του ΣτΕ, την ώρα που εκδικαζόταν η υπόθεση της κόρης της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Σπύρος Βλαχόπουλος, επισήμανε ότι ο δράστης επί δύο χρόνια ζούσε παράνομα στην Ελλάδα, χωρίς καμία αρμόδια κρατική αρχή να το γνωρίζει και χωρίς να έχει καταγραφεί από κάποια αρχή ότι διαμένει στη χώρας μας. Και πρόσθεσε ότι ήταν αγνώστου διαμονής και η ανωνυμία του αυτή του έδωσε τη δυνατότητα να κινείται όπως εκείνος ήθελε.

Ο κ. Βλαχόπουλος επισήμανε ότι υπάρχει απόλυτη αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των παραλείψεων των αρμοδίων οργάνων του Δημοσίου και του τραγικού αποτελέσματος, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του, η οποία αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

«Δεν ξέρω, δεν μιλάει, δεν μπορώ να μαντέψω τα συναισθήματα. Μόνο ναι ή όχι λέει. Πιστεύω ότι με καταλαβαίνει, δεν της τα λέω για να μην επιβαρύνεται. Κάνω τον καραγκιόζη στο σπίτι» ήταν τα συγκινητικά λόγια της κυρίας Κοτρώτσου στο STAR για την κόρη της.

Η μητέρα της Μυρτούς ανέφερε ότι πράγματι συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για την υπόθεση της κόρης της, υπογραμμίζοντας ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν πράξη.

«Η Μυρτώ θα βόλευε να είναι νεκρή. Όσο ζει, θα είναι ένα αγκάθι που τρυπάει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Κοτρώτσου, καταμετρώντας τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η 23χρονη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X