Κοινωνία

Νέα Φιλαδέλφεια: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα, μίσος, πολύ μεγάλο μίσος»

Νέα Φιλαδέλφεια: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα, μίσος, πολύ μεγάλο μίσος»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παντελής απουσία της αστυνομίας και ανικανότητα να αντιμετωπιστεί η οργανωμένη φονική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο γήπεδο της ΑΕΚ περιγράφει στο Open αυτόπτης μάρτυρας που διατηρεί κατάστημα έξω από αυτό.

Περιέγραψε πώς λίγο πριν τις 10 το βράδυ και με το μαγαζί του μισογεμάτο ενημερώθηκε ότι έχουν εντοπιστεί οι Κροάτες χούλιγκαν να προσεγγίζουν την περιοχή. «Δεν προλάβαμε να κλείσουμε, μετά από 10 λεπτά άρχισαν και έβαζαν φωτιές και δυναμίτες, πιο πάνω, προς τη Νέα Ιωνία, στον πεζόδρομο της ΑΕΚ. Έκαναν ένα κατέβασμα, 200-300 άτομα, άρχισαν να τα σπάνε όλα … παίρναν τραπέζια, πανιά, πετάγαν καρέκλες ο ένας στον άλλο. Και συναντήθηκαν με 20, 30, 40 ΑΕΚτζήδες και έπεσε πάρα πολύ ξύλο παιδιά … Μετά, πήγαν αριστερά προς τα φανάρια, μετά ξανάρθαν εδώ, πέρα δώθε, έβαζαν φωτιές και πέταγαν δυναμίτες».

«Ο νεαρός ήταν πάνω στο “γεφυράκι”, εδώ, είχε φάει μαχαιριές. Τον πήγαν στο περίπτερο να τον πάρει ασθενοφόρο», συνέχισε ο ίδιος. Ένας άλλος, τραυματίας, «αιμόφυρτος εδώ μπροστά στο μαγαζί μου, ήταν Κροάτης, ήταν στο πάτωμα σε άσχημη κατάσταση, είχε ανοίξει όλο το κεφάλι του».

«Ο κόσμος ήταν πολύ φοβισμένος, ήταν πολύ άγρια αυτή η κατάσταση, πολύ άγριες οι διαθέσεις. Είχαμε οικογένειες, ήταν φίλος εδώ με το εγγόνι του, 3 μηνών, ευτυχώς πρόλαβε και έφυγε … χτυπάγαν παντού, ό,τι βρίσκανε».

«Οι αστυνομικοί ήρθαν μετά από μισή ώρα και έριξαν δακρυγόνα, δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα … μισή ώρα κράτησε το συμβάν … είχε ακουστεί αυτό, ότι θα γίνει», όπως είπε, ενώ απόρρησε για το πώς διέσχισαν με κονβόι τη μισή Ελλάδα οι Κροάτες χούλιγκαν. «Γιατί δεν τους σταμάτησαν; Αν το κάναμε εμείς αυτό έξω, δεν θα μας σταμάταγαν οι Κροάτες;».

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα, μίσος, πολύ μεγάλο μίσος. Ήρθαν να σπάσουν την ΑΕΚ, είχαν τέτοια διάθεση. Είχαν ρόπαλα, ήταν οργανωμένοι».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X