Κοινωνία

Παπαευαγγέλου: Πάνω από 50.000 τα ενεργά κρούσματα – Τα τρία «όπλα» για τον περιορισμό του κορονοϊού

Παπαευαγγέλου: Πάνω από 50.000 τα ενεργά κρούσματα – Τα τρία «όπλα» για τον περιορισμό του κορονοϊού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η πορεία του κορονοϊού εμφανίζει μικρή και αργή ύφεση, τόνισε στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Το ιικό φορτίο της χώρας παραμένει υψηλό, με τα ενεργά κρούσματα να ξεπερνούν τις 50.000, τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Αναφερόμενη στην παραλλαγή Όμικρον, υπογράμμισε ότι «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διασπορά με τη Δέλτα είναι εδώ παντού και πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Στη συνέχεια, η κ. Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι παρατηρείται πως σε πολλές περιοχές υπάρχει αύξηση στους ενήλικες 50-70 ετών όσον αφορά στην καθυστέρηση χορήγησης της τρίτης δόσης.

Η ειδικός έκανε ειδική αναφορά στα Τρίκαλα, λέγοντας πως παρά την ύφεση των νέων κρουσμάτων, παρατηρείται σταδιακή αύξηση της διάμεσης ηλικίας από τα 38 έτη στα 43.

Αντίθετα, στην ίδια ενότητα στους άνω των 75, με πάνω από 40% να έχει κάνει τρίτη δόση, τα κρούσματα παραμένουν χαμηλά.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στα Χριστούγεννα, λέγοντας ότι συνιστάται self test σε όλους ως όπλο για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Σε αυτό το σημείο είπε, επίσης, πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιστρέψουμε σε αυτό το μέτρο και να το κάνουν εμβολιασμένοι και μη.

«Κάνοντας ένα τεστ μεταξύ 6 και 12 Δεκεμβρίου δίνεται δυνατότητα σε ασυμπτωματικούς να διαγνωστούν έγκαιρα και να απομονωθούν και 10 μέρες μετά να βρεθούν με τους αγαπημένους τους στις γιορτές» εξήγησε.

Όπως πρόσθεσε, είναι αναμενόμενο πως την επόμενη βδομάδα των τεστ να δούμε μεγάλη αύξηση, αλλά δεν πρέπει να μας ανησυχήσει.

Τέλος, τόνισε πως τρία είναι τα «όπλα» στη διάθεσή μας: εμβολιασμός, κάνουμε συστηματική χρήση τεστ και δεν ξεχνάμε τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X