Κοινωνία

Παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για ανοιχτές παραλίες

Παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για ανοιχτές παραλίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το “κίνημα της πετσέτας”  φαίνεται να δικαιώνεται. Ο πολύπλευρος ο αγώνας πολιτών και ακτιβιστών για ανοιχτές παραλίες που έχουν αναδείξει το τελευταίο διάστημα κάτοικοι σε νησιά του Αιγαίου, όπως η Πάρος, η Νάξος και η Σύρος προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Προηγήθηκαν οι δυναμικές κινητοποιήσεις της «κίνησης πολιτών Πάρου για ελεύθερες παραλίες»  και συγκεκριμένα στις παραλίες Μικρή Σάντα, Μαρτσέλο και Κριός με σύνθημα «Επανακτούμε τις παραλίες» και αίτημα την ανεμπόδιστη πρόσβαση και χρήση του αιγιαλού.

Οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται καθώς δεν υπάρχει παραλία, που να μην έχει καταληφθεί από ξαπλώστρες και άλλου είδους εγκαταστάσεις, ενώ κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν μισθώσει από τον Δήμο τμήμα των παραλιών, επεκτείνουν αυθαίρετα τις άδειες που έχουν για ομπρέλες και ξαπλώστρες.

«Ως προς τις καταγγελίες εξάλλου που αναφέρονται σε κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, σας υπενθυμίζουμε τη με αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιό μας και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της» αναφέρει η κ. Αδειλίνη στην παραγγελία της.

Σε ό,τι αφορά τη Σέριφο η κ. Αδειλίνη έστειλε δημοσιεύματα «προκειμένου να διερευνήσετε τις αναφερόμενες σ’ αυτά καταγγελίες του δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».

Οι κάτοικοι πάντως περιμένουν να δουν απτά αποτελέσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα συνελήφθησαν από το αστυνομικό τμήμα Νάουσας, δύο άνδρες 53 και 58 ετών, γιατί λειτουργούσαν επιχειρήσεις που καταλάμβαναν παράνομα τμήμα ζώνης αιγιαλού με ομπρέλες – ξαπλώστρες, αλλά αυτές παραμένουν στον αιγιαλό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X