Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Εφιάλτης δίχως τέλος η κατάσταση στις ΜΕΘ – Τρομακτική η κατάσταση στη Κεντρική Μακεδονία

ΠΟΕΔΗΝ: Εφιάλτης δίχως τέλος η κατάσταση στις ΜΕΘ – Τρομακτική η κατάσταση στη Κεντρική Μακεδονία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Τρομάζει η κατάσταση στις ΜΕΘ» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ ενημερώνοντας για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με ανακοίνωσή του, σημειώνει πως χάνονται ζωές ασθενών που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και αναμένουν μία κενή κλίνη.

«Χθες δύο διασωληνωμένοι, γενικά περιστατικά, έχασαν τη ζωή τους στο Θριάσιο» λέει και συμπληρώνει πως «γίνονται επιλογές ασθενών για ΜΕΘ με ηλικιακά κριτήρια. Η θνητότητα εκτός ΜΕΘ ξεπερνάει το 70%».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Αττική είναι 18 οι κενές κλίνες εντατικής για περιστατικά κορονοϊού, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία η κατάσταση είναι «εκτός ελέγχου».

Και οι 106 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενημερώνει και το ίδιο ισχύει και για τις 34 κλίνες στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Στο ΑΧΕΠΑ, υπάρχουν δυο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ που νοσηλεύονται σε κλινική, στο Ιπποκράτειο είναι τέσσερις που έχουν τοποθετηθεί σε χειρουργεία, στο Παπαγεωργίου είναι διασωληνωμένα επτά άτομα σε ΜΑΦ, και στη Χαλκιδική τρία, επίσης, σε κλινική.

Και οι 44 κλίνες στη Θεσσαλία είναι γεμάτες, και από τις 23 στην Ανατολική Μακεδονία υπάρχει μόλις μία κενή στην Καβάλα.

Στη Δυτική Μακεδονία είναι 8 οι κλίνες και όλες γεμάτες, 18 στη Στερεά Ελλάδα επίσης κατειλημμένες.

«Λύση δεν είναι η επίταξη ιδιωτών γιατρών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που μπορούν να παρακολουθούν κατ’ οίκον τους ασθενείς και να είναι ανάχωμα στα νοσοκομεία. Εξ αιτίας της έλλειψης γιατρών πρωτοβάθμιας περίθαλψης οι ασθενείς με κορονοϊό φθάνουν στα νοσοκομεία σε μη αναστρέψιμη κατάσταση. Λύση είναι η επίταξη ιδιωτικών κλινικών για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού σε απλές κλίνες και ΜΕΘ. Όχι όπως τώρα για αποκατάσταση λίγων ημερών» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X