Κοινωνία

Πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συλλαλητήριο υπέρ του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα, πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ύστερα από ταεπεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτουκαι το απόγευμα της Παρασκευής, με τις αστυνομικές δυνάμεις να μην επιτρέπουν στους συγκεντρωμένους να κάνουν πορεία, αλληλέγγυοι του Κουφοντίνα, βγαίνουν ξανά στους δρόμους υπερασπιζόμενοι το αίτημά του για μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού

Στο κάλεσμα για τη σημερινή διαμαρτυρία, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η χώρα μας βρίσκεται μερικές μέρες ή και ώρες πριν από το θάνατο για πρώτη φορά ενός απεργού πείνας. Η αυταρχική, εκδικητική μανία της κυβέρνησης, που καταπατά τους νόμους και τα ανθρώπινα δικαιώματα και οδηγεί στο θάνατο τον απεργό πείνας, πρέπει να ανατραπεί έστω και την τελευταία ώρα.

Όλες τις προηγούμενες μέρες δεκάδες χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν καθημερινά σε μαζικές και ειρηνικές διαδηλώσεις στα κέντρα των πόλεων ζητώντας την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος για μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Απέναντι σε αυτό, η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα διήμερο όργιο καταστολής (5 και 6 Μαρτίου), κατά το οποίο ανεξέλεγκτες οι δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν την απαγόρευση των διαδηλώσεων και επιτέθηκαν βάναυσα σε μπλοκ δικηγόρων, συνδικαλιστών και συλλογικοτήτων του κινήματος».

Η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα εξακολουθεί να είναι κρίσιμη και οι γιατροί την Παρασκευή είχαν προχωρήσει σε ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών.

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας» ανέφερε το ανακοινωθέν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X