Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Πάνω από 4.000 κρούσματα στα τέλη του Σεπτεμβρίου

Σαρηγιάννης: Πάνω από 4.000 κρούσματα στα τέλη του Σεπτεμβρίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για πάνω από 4.000 κρούσματα κορονοϊού στο τέλος του Σεπτεμβρίου ή στις αρχές του Οκτωβρίου μιλά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανολογίας του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια αυξητική πορεία, ενώ από τις 20 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ανέφερε ότι αναμένεται αύξηση την επόμενη εβδομάδα, «η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 4.000 κρούσματα ημερησίως, στο τέλος του μήνα ή αρχές Οκτωβρίου».

Όσον αφορά στο πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, αυτό τόνισε πώς θα εξελιχθεί εξαρτάται από τον ρυθμό των εμβολιασμών.

«Τα μοντέλα δείχνουν ότι χωρίς έναν ικανό βαθμό εμβολιασμού το φθινόπωρο είναι από αβέβαιο έως δύσκολο» είπε.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας αναφερόμενος στην πορεία του κορονοϊού, έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη εξάπλωση του ιού» μέχρι τα Χριστούγεννα.

Όπως είπε, μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρξει μια μεγάλη έξαρση, στη συνέχεια θα επέλθει αποκλιμάκωση σταδιακά και μετά το Πάσχα θα επέλθει μια κανονικότητα.

Για το εάν ο κορονοϊός θα έχει εξαλειφθεί το καλοκαίρι του 2022, ο Νίκος Σύψας είπε: «Συνεχίζω να πιστεύω και να ελπίζω ότι το καλοκαίρι θα είμαστε χωρίς την πανδημία».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X