Κοινωνία

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία (vid)

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερη, είναι η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα, στην Ηλεία, στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια, που χθες απείλησαν σπίτια. Σε ύφεση βρίσκεται από τα ξημερώματα η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Σκιλλούντιας, αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια…

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις από αέρος από τα καναντέρ.

Ενώ η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί, γεγονός που βοηθάει το έργο των επίγειων και εναέριων μέσων ενώ αυτή την ώρα, δεν απειλείται κανένας οικισμός.
Η φωτιά το βράδυ της Κυριακής είχε φτάσει στα πρώτα σπίτια και η μάχη που έδιναν οι πυροσβέστες με τις φλόγες ήταν σκληρή αν συνυπολογιστεί και η ένταση των ανέμων.
Αρκετά μεγάλη είναι η καμένη έκταση στην ευρύτερη περιοχή από την Φρίξα έως τα Καλυβάκια, ωστόσο, δεν υπάρχει, μέχρι αυτή την ώρα, επίσημη εκτίμηση από την πυροσβεστική υπηρεσία.
Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, ανέφερε ότι αυτή την ώρα ο αέρας έχει καταλαγιάσει και επιχειρούν και εναέρια μέσα.
«Είναι πολύ καλύτερα σήμερα οι συνθήκες, έχει κι ένα ψιλόβροχο. Πιστεύω ότι σε λίγη ώρα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Χθες είχε πολύ δυνατό αέρα και δεν υπήρχε σταθερό μέτωπο. Υπήρχε πανικός εκείνη την ώρα της θύελλας. Ούτε το 2007 δεν τα είχαμε ζήσει αυτά», πρόσθεσε.

 Η φωτιά μέσα στη Σκιλλουντία…

Πηγή πληροφοριών ilialive.g

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X