Κοινωνία

Στο Λονδίνο το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Γουίνδσορ

Στο Λονδίνο το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Γουίνδσορ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο στο κάστρο Γουίνδσορ  στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, θα τελεστεί το μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Μέγκο ειδικός επί των ελληνικών βασιλικών θεμάτων, θα πραγματοποιηθούν τελικά δύο επιμνημόσυνες δεήσεις στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η πρώτη επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίνδσορ σήμερα 27 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. ώρα Λονδίνου (13:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

Το γεγονός θα καλύψει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά το βρετανικό δίκτυο BBC, το οποίο θα δώσει τα πλάνα σε όλο τον κόσμο.

Θα ακολουθήσει το ορθόδοξο μνημόσυνο που διοργανώνει η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, περίπου την ίδια ώρα, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στην κρύπτη του καθεδρικού ναού από την Ιερά Αρχιεπισκοπή για τους παρευρισκόμενους, με παρούσα την οικογένεια του τέως βασιλιά.

Το παρών θα δώσουν βασιλιάδες από όλο τον κόσμο, επιχειρηματίες, πολιτικοί τόσο από την Ευρώπη όσο και την Αμερική, ενώ την βρετανική βασιλική οικογένεια θα εκπροσωπήσει η βασίλισσα Καμίλα.

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και η Λετίθια ο πρώην βασιλιάς της χώρας Χουάν Κάρλος, η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και οι αδερφές της Άννα Μαρίας, πριγκίπισσα Βενεδίκτη και βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, θα σταθούν δίπλα στην ελληνική βασιλική οικογένεια.

Τους συμμετέχοντες στην τελετή θα υποδεχτεί η βασίλισσα Άννα Μαρία και ο πρίγκιπας Παύλος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andreas Megos (@andreas_megos)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X