Κοινωνία

Συγκλονίζει ο παγκόσμιος πρωταθλητής bodybuilding που κόλλησε κορονοϊό κι έμεινε μισός (video)

Συγκλονίζει ο παγκόσμιος πρωταθλητής bodybuilding που κόλλησε κορονοϊό κι έμεινε μισός (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ιστορία του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στην κατηγορία «κλάσικ» του Βodybuilding 2017, Βασίλη Μοϊντίνη, ο οποίος κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του από τον νέο κορονοϊό κι έμεινε κυριολεκτικά μισός από τη ραγδαιότητα της νόσου COVID-19, είναι πραγματικά συγκλονιστική.

Νοσηλεύθηκε επί δυο μήνες σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου και πλέον παλεύει να ξανασταθεί στα πόδια του. Επί της ουσίας, όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν σε κωματώδη κατάσταση. Αντιπαραβολή φωτογραφιών πριν από τη νόσηση του και μετά από αυτήν, σοκάρουν.

Ο πρωταθλητής Βodybuilding που κόντεψε να πεθάνει

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, περιέγραψε αυτήν την μεγάλη περιπέτεια της υγείας του κι έστειλε το δικό του μήνυμα για τον SARS-CoV-2, αλλά και για το εμβόλιο για τον ιό, επισημαίνοντας ότι το σκεύασμα σώζει ζωές.

Ο κ. Μοϊντίνης νόσησε τον Μάιο. Μέσα σε λίγες ώρες το οξυγόνο του είχε κατρακυλήσει το 60. «Νοσηλεύτηκα στην Εντατική 102 κιλά και βγήκα 60», δήλωσε. Έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που πήρε εξιτήριο και τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν. Ο νόσος τον σημάδεψε και η αποθεραπεία του συνεχίζεται.

Τρίτη δόση εμβολίου: Τι ισχύει με τις παρενέργειες σε σχέση με τις πρώτες δόσεις

«Έπαθα πνευμονικές εμβολές. Στην ουσία, οι πνεύμονές μου έσκαγαν συνεχώς. Εάν είχα προλάβει να κάνω το εμβόλιο, θα το περνούσα πολύ πιο ελαφρά. Να δει ο κόσμος σε τι κατάσταση έφθασα, ένα βήμα πριν από τον θάνατο…», τόνισε. Ο ίδιος είχε κάνει εγχείρηση στον θυρεοειδή και δεν μπορούσε να κάνει το εμβόλιο. «Ήθελα να το κάνω, δεν πρόλαβα», δήλωσε.

«Αυτήν τη στιγμή περπατάω με δυσκολία. Δυστυχώς, ο ιός σού αφήνει κατάλοιπα», λέει στην κάμερα του καναλιού. Επί μήνες παλεύει διαρκώς σε κέντρα αποκατάστασης. Η σύζυγός του, με δάκρυα στα μάτια, περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο σύντροφός της, αλλά και η ίδια. Μαζί, έχουν ένα παιδί 15 ετών.

Δείτε όσα δήλωσε στον Alpha ο ίδιος και η σύζυγός του:

https://www.youtube.com/watch?v=l5ypxBCCL74

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X