Κοινωνία

Συναγερμός για επέλαση χούλιγκαν της Μαρσέιγ και άλλων ομάδων

Συναγερμός για επέλαση χούλιγκαν της Μαρσέιγ και άλλων ομάδων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά το φιάσκο ολκής με την επέλαση των Χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι οποίοι διέσχισαν ανενόχλητοι όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, η ΕΛΑΣ βρίσκεται τώρα σε επιφυλακή για την έλευση χούλιγκαν και από άλλες χώρες στην Ελλάδα, ειδικά και με την αφορμή του ματς μεταξύ Παναθηναϊκού και Μαρσέιγ.

Μετά τα αιματηρά επεισόδια η ΕΛΑΣ φαίνεται ότι προχωρά σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας καθώς υπάρχουν πληροφορίες και φόβοι για την έλευση χούλιγκαν και άλλων ομάδων στην Ελλάδα όπως της Μαρσέιγ – οι οποίοι είναι «αδελφοποιημένοι» με αυτούς της Ένωσης, αλλά και της ιταλικής Λιβόρνο.

Ανάλογες πληροφορίες κάνουν λόγο και για έλευση οπαδών της Ζανκτ Πάουλι, αλλά και από την «αντίπερα» όχθη φημολογείται πως μπορεί να καταφτάσουν ενισχύσεις με χούλιγκαν της Ρόμα, της Ραπίντ Βιέννης και της Στεάουα Βουκουρεστίου.

Τα μέτρα ασφαλείας στη Λεωφόρο (9/8, 21:00) αναμένεται να είναι δρακόντεια με την αστυνομία να είναι σε επιφυλακή.

Ερωτήματα προκαλεί το πώς το κομβόι με τους Κροάτες χούλιγκαν έφτασε στην Αθήνα και δε στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρά το γεγονός ότι η UEFA είχε απαγορεύσει την παρουσία φιλάθλων της Ντιναμό στο παιχνίδι ακριβώς λόγω του κινδύνου σοβαρών επεισοδίων.

Την ίδια ώρα βάσει των όσων έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας Έλληνες και Κροάτες αστυνομικοί βρίσκονταν για ημέρες σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για την κάθοδο των ακροδεξιών χούλιγκανς στην Αθήνα, με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας στην Ασφάλεια Αττικής να έχει ενημερώσει τις συναρμόδιες υπηρεσίες ήδη δύο μέρες νωρίτερα.

Το γιατί δεν απετράπη τελικά η μετάβαση τους μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι ήταν εδώ και τουλάχιστον δύο μέρες οι προθέσεις τους γνωστές, προκαλεί αλγεινή εντύπωση με την ΕΛΑΣ να τρέχει τώρα να προλάβει πιθανά επεισόδια και επιθέσεις ως αντίποινα της δολοφονίας του 29χρονου.

Έκθετη αφήνει και η ΣΤΑ.ΣΥ. την αστυνομία αναφορικά με την επέλαση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καθώς όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η παρουσία τους στο μετρό (γραμμή 1) έγινε αμέσως αντιληπτή από τον σταθμάρχη και ότι άμεσα ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ ενημερώθηκαν για την διέλευση περίπου 80 ατόμων από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X