Καιρός

«Θάφτηκε» στο χιόνι και το χαλάζι η Κρήτη – Πού εντοπίζονται προβλήματα (vids)

«Θάφτηκε» στο χιόνι και το χαλάζι η Κρήτη – Πού εντοπίζονται προβλήματα (vids)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολλά είναι τα προβλήματα στην Κρήτη από το πέρασμα της κακοκαιρίας, με τα χιόνια να έχουν καλύψει τόσο ορεινές και χαλάζι να έχει πέσει στις πεδινές, ενώ παράλληλα εντοπίζονται πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο Ηράκλειο, όπως και σε άλλα αστικά κέντρα στα βόρεια παράλια, σημειώνονται από χθες καταιγίδες που συνοδεύονται από έντονες χαλαζοπτώσεις.

Το πρωί έντονη χαλαζόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να «το στρώσει» σε αρκετά σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο σε κεντρικούς δρόμους.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, από το cretalive.gr το χαλάζι καλύψε τα πάντα…

Οι φωτογραφίες είναι από τις Μεσαμπελιές και την οδό Ούλωφ Πάλμε και την Λ. Παπαναστασίου

Στην λεωφόρο Παπαναστασίου, που επίσης καλύφθηκε από το χαλάζι, έγινε καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν τραυματισμοί.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ προβλήματα από τη χιονόστρωση και τον παγετό έχουν προκληθεί στον εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς χιόνι πέφτει στην Αγία Βαρβάρα, στα Ανώγεια και στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Όπως, μάλιστα, ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, όσοι οδηγοί κινούνται προς ή εντός των χωριών του δήμου θα πρέπει να διαθέτουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το χιόνι πέφτει πυκνό και ήδη η χιονόστρωση έχει φτάσει τους 30 πόντους στις εισόδους του Οροπεδίου και τους 20 μέσα στα χωριά. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάστηκε η διακομιδή με το 4Χ4 ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Τζερμιάδου ασθενούς με αναπνευστικό πρόβλημα αρχικώς στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο.

Επίσης, χωρίς ρεύμα έμεινε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο ο μισός οικισμός του Ψυχρού, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά χτύπησαν αρκετές περιοχές και των Χανίων.

Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και σε περιοχές του Σελίνου, και παρόλο που βρισκόμαστε στον Μάρτιο, οι σκηνές δε θυμίζουν σε τίποτα άνοιξη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X