Κοινωνία

Θρύψαλα το success story του Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό

Θρύψαλα το success story του Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κομμάτια και θρύψαλα έκανε το succes story του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό και την επίτευξη ανοσίας το καλοκαίρι ο Γιώργος Παυλάκης, ιατρός ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον παρουσιαστή Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος επιχείρησε με ένα ερώτημα να εκμαιεύσει μία θετική δήλωση για το κυβερνητικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Οικονόμου: Κύριε καθηγητά με συγχωρείτε, δεν λέμε όλοι ότι χτίζουμε τώρα ένα τείχος ανοσίας και μες στο καλοκαίρι ευελπιστούμε να το έχουμε φτάσει στο ύψος που θέλουμε; Ρώτησε και εισέπραξε μία απάντηση που κόλλησε στον τείχο τόσο τον ίδιο τον προπαγανδιστή της ΝΔ όσο και τον Kυριάκο Mητσοτάκη και τους άλλου κυβερνητικούς ντελάληδες του εμβολιαστικού succes story.

Παυλάκης: Άλλο ανοσία, άλλο ανοησία, δεν γίνεται το τείχος χωρίς υλικά. Δεν θα υπάρχει το 80-90% εμβολιασμένων Ελλήνων το καλοκαίρι δυστυχώς. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για αυτό, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει το οποιοδήποτε τείχος, θα συνεχίσει ο ιός να μεταδίδεται το καλοκαίρι”.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Παυλάκης έκανε δυσάρεστες προβλέψεις για την εξέλιξη του κορονοϊού μιλώντας ακόμα και τέταρτο κύμα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για τέταρτο κύμα πανδημίας από τον Σεπτέμβριο, καθώς και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν, είπε. Και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα το 1% των εμβολιασμένων έχουν μολυνθεί από τον ιό, πιο ελαφρά μεν, αλλά ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται έστω και λιγότερο και να βρίσκεται στην κοινότητα. Πάντως, επισήμανε ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί και με τις 2 δόσεις αν νοσήσουν, θα είναι πολύ ηπιότερα από τους μη εμβολιασμένους.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε να χρειαστεί νέο lockdown το φθινόπωρο«Θα εξαρτηθεί από το ποιο στέλεχος του ιού θα επικρατήσει και πόσο γρήγορα» παρατήρησε, σημειώνοντας ότι η ινδική μετάλλαξη έχει πιο γρήγορο τρόπο μετάδοσης και ότι την «πιάνουν» λιγότερο τα εμβόλια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X