Κοινωνία

Υποχρεωτικό rapid test για όλους στην εστίαση: Αύριο οι ανακοινώσεις ενόψει γιορτών

Υποχρεωτικό rapid test για όλους στην εστίαση: Αύριο οι ανακοινώσεις ενόψει γιορτών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά τους ανεμβολίαστους και οι εμβολιασμένοι θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα rapid test που θα τους… βάλουν σε καφέ, εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο, το οποίο μετά τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη μας το… σέρβιρε δυο φορές μέσα στην ημέρα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος «αποφάσισε» ότι δεν πειράζει και να πληρώσουν οι εμβολιασμένοι για να μπουν στην εστίαση με test!

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις των έκτακτων μέτρων για τις γιορτές, λόγω της νέας μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα, που πλέον «πιάνουν» και τους εμβολιασμένους, θα γίνουν αύριο Τρίτη (21.12.2021) και το επικρατέστερο σενάριο είναι πως η είσοδος με rapid test στην εστίαση για όλους τους πολίτες θα εφαρμοστεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τα τεστ αυτά για να μπουν σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα, θα τα πληρώσουν οι πολίτες από την τσέπη τους, κάτι που έχει ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τους πολίτες.

Τα rapid test θα πρέπει να έχουν διάρκεια 48 ή 72 ωρών και όχι 24 ωρών, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα φαρμακεία.

Να σημειωθεί ότι κάθε Τρίτη συνεδριάζει η υποεπιτροπή των εμπειρογνωμόνων και κάθε Τετάρτη η Ολομέλεια της επιτροπής, η οποία λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις και στη συνέχεια κάνει τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση. Ωστόσο, επειδή απομένουν λίγες ημέρες για τα Χριστούγεννα, αναμένεται να συνεδριάσει και η Ολομέλεια την Τρίτη, και αμέσως μετά να γίνουν οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X