Επιλογές

Κόντρα Νέας Δημοκρατίας- ΣΥΡΙΖΑ για την Βασιλική Θάνου

Κόντρα Νέας Δημοκρατίας- ΣΥΡΙΖΑ για την Βασιλική Θάνου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, συνεχίζουν να υπερασπίζονται την εκλεκτή τους ακόμη κι όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ και την Βασιλική Θάνου.

Σημειώνοντας, ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως αγνοούν τη μόνη αυθεντική ερμηνεία που είναι αυτή της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» αναφέρουν και προσθέτουν.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε ομόφωνα σήμερα τις αιτήσεις αναστολών της κυρίας Θάνου» υπογραμμίζουν.

ΣτΕ: Νέο «όχι» στη Βασιλική Θάνου

Καταλήγοντας οι κυβερνητικές πηγές, λένε χαρακτηριστικά «ότι στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να υπερασπίζονται την εκλεκτή τους ακόμη κι όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται. Άλλη μια απόδειξη γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την κυρία Θάνου επικεφαλής δεν θα μπορούσε να λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά ως κομματικό παράρτημα».

Υπενθυμίζεται, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής:

«Μετά το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία επεσήμανε πως η παύση των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού αντιβαίνει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αλλά τονίζουν «και την επιστολή της επιτρόπου Μαργκρέτε Βεστάγκερ προς την κυρία Θάνου» .

Σημειώνοντας, «ότι το θέμα θεωρείται «ύψιστης σημασίας» και παρακολουθείται στενά από την Κομισιόν, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδεικνύει με γνωμοδότησή του την αθέμιτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των Αρχών.»

Καταλήγοντας, λέγοντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «είχε να επιλέξει ανάμεσα στην εξυπηρέτηση συμφερόντων που θίχτηκαν από τις έρευνες της Επιτροπής Ανταγωνισμού και στην τήρηση της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Επέλεξε το πρώτο. Δεν μας εξέπληξε.Ο διασυρμός από αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν είναι μόνο προσωπικός, είναι και εθνικός».

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Γεωργιάδης για Θάνου:«Μπορούν να είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορούν να είναι σε Ανεξάρτητη Αρχή»

Brexit: Ραγδαίες εξελίξεις! Έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο Μπόρις Τζόνσον!

Δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας

Ρόδος: Απίστευτο τροχαίο με τουρίστα που έτρεχε για να προλάβει την πτήση (pics)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X