Επιλογές

Νέα Υόρκη: “Κολωτούμπα” Μητσοτάκη και για τις Πρέσπες

Νέα Υόρκη: “Κολωτούμπα” Μητσοτάκη και για τις Πρέσπες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα Υόρκη: Την πρώτη του συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών, προσθέτοντας ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυρωθεί. Παράλληλα πρόσθεσε ότι μετά την κύρωσή της η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί.

Την ίδια ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τον ομόλογό του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα δε στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.

Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησής του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, προσδοκώντας ταχύτερη υλοποίηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων που συνδέονται με την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ.

Εξάλλου, για αύριο στις 9.45 (ώρα Νέας Υόρκης) ορίστηκε το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X