Θέμα

Ο πιο μεγάλος κίνδυνος από το εμβόλιο της Pfizer

Ο πιο μεγάλος κίνδυνος από το εμβόλιο της Pfizer
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Από το συνδυασμό των σκέψεων και των δηλώσεων δύο σημαντικών Ελλήνων λοιμωξιολόγων προκύπτει ένας τεράστιος κίνδυνος από το εμβόλιο της Pfizer. Οχι δεν αναφερόμαστε σε παρενέργειες, ούτε άλλες βλαβερές επιδράσεις του εμβολίου και δηλώνουμε ευθαρσώς και χωρίς κανένα ενδοιασμό ότι το εμβόλιο θα το κάνουμε.

Αναφερόμαστε στον τεράστιο κίνδυνο να μην πετύχουμε ποτέ το “τείχος ανοσίας”. Ολοι οι λομωξιολόγοι υποστηρίζουν ότι για να υπάρξει αυτό το “τείχος ανοσίας’  απαιτείται να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού.

Εδώ ακριβώς αρχίζουν τα προβλήματα. Ο Νίκος Σύψας με δηλώσεις του υποστήριξε ότι το ποσοστό αυτό των εμβολιασμένων (το 70%) θα επιτευχθεί στο τέλος του 2021. Η Αθηνά Λινού, αλλά και άλλοι Ελληνες και ξένοι ειδικοί εκτιμούν ότι η ανοσία που θα προσφέρει το εμβόλιο της Pfizer θα διαρκεί ως 6 μήνες (έχουν μιλήσει ακόμα και για 4 ή 5 μήνες).

Ο Σύψας “καρφώνει” την κυβέρνηση για το φιάσκο με το εμβόλιο

Τι μας λέει ο συνδυασμός αυτών των δηλώσεων; Σημαίνει πως ποτέ δεν θα αποκτήσουμε το “τείχος ανοσίας”. Κι΄ αυτό γιατί όσοι εμβολιαστούν τον Ιανουάριο θα έχουν ανοσία ως το τέλος Ιουλίου, εκείνοι που θα εμβολιαστούν το Φεβρουάριο ως το τέλος Αυγούστου και ούτω καθεξής.

Αν, όμως ο εμβολιασμός του 70% επιτευχθεί περί τα τέλη του 2021, όπως εκτιμά ο Νίκος Σύψας, γίνεται αντιληπτό ότι ποτέ δεν θα επιτευχθεί αυτό το ποσοστό ανοσίας στο σύνολο του πληθυσμού, αφού εκείνοι που θα εμβολιαστούν Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο δεν θα έχουν ανοσία τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Λινού για εμβόλιο: Ελπίζουμε η ανοσία να κρατάει τουλάχιστον έξι μήνες

Αν την εξέλιξη αυτή την εξετάσουμε υπό το πρίσμα των πολιτικών εξελίξεων και του σχεδιασμού των εκλογών για το Σεπτέμβριο, γίνεται αντιληπτό ότι το Μαξίμου δεν θα καταφέρει ποτέ να δημιουργήσει εκείνο το κλίμα αισιοδοξίας που επιθυμεί μέσω του εμβολίου για να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο ήδη αναφερθήκαμε και υποστηρίξαμε ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές το 2021, εκτός κι΄ αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κάνει πολιτικό χαρακίρι.

Σημαντική σημείωση: Επειδή το Φέισμπουκ δεν μοιράζει σε όλους τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη, αν θέλετε να διαβάζετε τα άρθρα του, κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε στο Newsletter του eretikos.gr.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X