Ο Προβοκάτορας

Εκλογικός νόμος: Γιατί ο Μητσοτάκης άδειασε τη Ντόρα, υπουργούς και βουλευτές…

Εκλογικός νόμος: Γιατί ο Μητσοτάκης άδειασε τη Ντόρα, υπουργούς και βουλευτές…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πανικός και η έλλειψη στρατηγικής στο Μαξίμου φαίνεται πλέον δια γυμνού οφθαλμού. Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει μετά την απάντηση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον εκλογικό νόμο. Οπως είπε δεν είναι κωλοτούμπας και δεν αλλάζει εκλογικό νόμο.

Εξ΄ αντανακλάσεως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως είναι κωλοτούμπες η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, οι στενοί του συνεργάτες υπουργοί Γιώργος Γεραπετρίτης και Ακης Σκέρτσος, ο Αδωνις Γεωργιάδης και αρκετοί βουλευτές όπως ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που είχαν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, γιατί δεν είναι δυνατόν να σχηματιστεί κυβέρνηση ύστερα από την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο δεν θέλει με τίποτα κυβέρνηση συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τουλάχιστον.

Ολους αυτούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους άδειασε κυριολεκτικά και δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ότι δρούσαν και έκαναν δηλώσεις χωρίς προηγουμένως να έχουν συνεννοηθεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό μαζί του.

Υπάρχει μία εξήγηση στο παρασκήνιο που ακούει στο όνομα Γκρίνμπεργκ. Να σας θυμίσουμε ότι είναι ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τάχθηκε κατά της αλλαγής του εκλογικού νόμου, γιατί θα θιγόταν πολύ σοβαρά η αξιοπιστία του.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να αδειάσει υπουργούς, στενούς συνεργάτες και την αδελφή του, παρά να μην συμμορφωθεί με τα κελεύσματα του Αμερικανού επικοινωνιολόγου.

Φαίνεται πως το μήνυμα εξ΄Αμερικής έφτασε καθυστερημένα και οι υπουργοί του είχαν ήδη εκτεθεί και εμφανίστηκαν ως…κωλοτούμπες, χαρακτηρισμός ουδόλως κολακευτικός.

Λέτε τώρα να ευαισθητοποιηθούν και να παραιτηθούν οι υπουργοί; Η απάντηση θα μπορούσε να είναι πως να τους αποκαλούν κωλοτούμπες το αντέχουν, αλλά δεν αντέχουν να εγκαταλείψουν τις υπουργικές καρέκλες. Τρελοί  δεν είναι…

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X