Ο Προβοκάτορας

Κύριε Πέτσα πριν κάνετε δηλώσεις για το Ταμείο διαβάστε τον eretikos.gr

Κύριε Πέτσα πριν κάνετε δηλώσεις για το Ταμείο διαβάστε τον eretikos.gr
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κάποτε ένας νυν υπουργός ψήφισε μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει. Για τόσο μεγάλη υπευθυνότητα πολιτικού ανδρός μιλάμε. Τώρα έχουμε τον Στέλιο Πέτσα να δηλώνει για το πακέτο στήριξης των οικονομιών από τον κορονοϊό ότι η χρηματοδότηση που θα λάβει η χώρα μας δεν συνδέεται με καμιά μνημονιακή υποχρέωση.

Εβαλε τη λέξη μνημονιακή και νομίζει ότι ξέμπλεξε. Εκτός κι΄αν και ο κύριος Πέτσας δεν διάβασε το συνοδευτικό έγγραφο που αποκαλύπτει πως έρχονται επιπλέον φόροι, λιτότητα, απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων και άλλα που υπέστη ο ελληνικός λαός στα χρόνια των μνημονίων.

Τώρα αν ο Στέλιος Πέτσας βαριέται να διαβάσει τις 50 περίπου σελίδες και τα ψιλά γράμματα, θα μπορούσε να διαβάσει το άρθρο του Νότη Μαριά στον eretikos.gr και θα καταλάβει, πως αν θέλουμε να μην έχουμε μνημονιακού τύπου δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, θα πρέπει η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σκληρά, ενδεχομένως σε συμμαχία και συνεργασία με άλλες χώρες.

Αν και η συνεργασία μάλλον αποτελεί άγνωστη λέξη, αφού πρωθυπουργός και υπουργοί προτιμούν να κρύβονται πότε πίσω από τον Μακρόν, πότε τον Σάντσεθ και άλλους, που έχουν την πυγμή να διεκδικούν για το εθνικό συμφέρον και να μην παριστάνουν τα καλά παιδιά στη Μέρκελ.

Ο Προβοκάτορας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X