Ο Προβοκάτορας

Το ανέκδοτο με τα αντανακλαστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το ανέκδοτο με τα αντανακλαστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πόσο γρήγορα αλήθεια είναι τα αντανακλαστικά που έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράφοντας με τον Εμμανουέλ Μακρόν την αμυντική συμφωνία και αγοράζοντας τις φρεγάτες; Πολύ γρήγορα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Αλλά για να δούμε τί ακριβώς εννοούν ως γρήγορα αντανακλαστικά και να αντιληφθούμε την αντίληψή τους περί γρήγορης αντίδρασης του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Θα θυμάστε ότι πέρυσι στα μέσα Ιουλίου όλα σχεδόν ήταν έτοιμα να υπογραφεί η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία. Ομως, η πίεση που άσκησε η Μέρκελ είχε σαν αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υποχωρήσει και αμέσως μετά να προσχωρήσει στη λογική της κρυφής τριμερούς συνάντησης που έγινε  στο Βερολίνο. Σε αυτή συμμετείχε από την Ελλάδα η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη Ελένη Σουρανή και από την πλευρά του Ερντογάν ο Ιμπραήμ Καλίν και ένας Γερμανός που εκπροσωπούσε τη Μέρκελ.

Το πόσο κακή ήταν αυτή η επιλογή αποδείχτηκε όταν αργότερα είδαμε τη Μέρκελ να στηρίζει αναφανδόν την Τουρκία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υποχωρεί ατάκτως από τη θέση της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Κατόπιν πίεσης της Μέρκελ, όπως λένε οι κακές διπλωματικές γλώσσες.

Και τώρα 14 μήνες και πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε στην αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία. Τόσο γρήγορα είναι τα αντανακλαστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη κύριε Οικονόμου. Ούτε μαζούτ να έκαιγε ή όπως θα έλεγε αν ζούσε και ο σοφός Κινέζος στρατηγός Σουν Τσου, δεν είναι και πολύ ευφυές να κάνεις τώρα αυτό που είχες την ευκαιρία να κάνεις ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο (Σουν Τσου) Προβοκάτορας  

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X