Οικονομία

Ο Θανάσης Λυρτσογιάννης αποκαλύπτει ότι για την ύφεση ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική

Ο Θανάσης Λυρτσογιάννης αποκαλύπτει ότι για την ύφεση ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ύφεση στην οικονομία ξεκίνησε πριν από τον κορονοϊό. Το αποκάλυψε ο Θανάσης Λυρτσογιάννης στην εκπομπή Kontra 24  του Kontra Channel την Παρασκευή το βράδυ με την Αναστασία Γιάμαλη.

Την αποκάλυψη έκανε στηριγμένος στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από τα οποία προκύπτει ότι η αιτία για την ύφεση είναι η πτώση των επενδύσεων. Ειδικότερα το πρώτο τρίμηνο του 2020 οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 5,1%. Το ίδιο διάστημα η συνολική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 0,1%  και οι εξαγωγές κατά 2,5%. Και επειδή οι επενδύσεις δεν έπεσαν λόγω των 15 ημερών της καραντίνας, γίνεται αντιληπτό ότι η ύφεση δεν οφείλεται στην καραντίνα, αλλά στην κυβερνητική πολιτική.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει επίσης, το καταλυτικό συμπέρασμα πως η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στο σκέλος των επενδύσεων από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την εξουσία. Το τρίτο τρίμηνο του χρόνου (Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος) οι επενδύσεις είχαν πέσει 4,7% και το δεύτερο (Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος) η πτώση ήταν 5,6%.

Δηλαδή με πολύ απλά λόγια η κυβέρνηση απέτυχε να υλοποιήσει τις υποσχέσεις για προσέλκυση επενδύσεων. Δηλαδή απέτυχε το αφήγημα πως μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχηματίσει κυβέρνηση, οι επενδυτές θα έκαναν ουρές για να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο με τα αποκαλυπτικά στοιχεία για την ύφεση που παρέθεσε ο Θανάσης Λυρτσογιάννης 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X