Οικονομία

“Είδες ο Δημήτρης Κοπελούζος…;”

“Είδες ο Δημήτρης Κοπελούζος…;”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από τους Ρώσους, στους Αμερικάνους και από εκεί στους Κινέζους, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος, αν μη τι άλλο είναι από εκείνους που ξέρουν να χτίζουν συμμαχίες και να πρωταγωνιστούν στον ελλληνικό ενεργειακό κλάδο.

Έτσι μετά την πολυετή συνεργασία που έχει με την Gazprom για την προμήθεια του φυσικού αερίου στη χώρα μας, πέτυχε να προωθήσει σε συνεργασία με την αμερικανική Cheniere  την κατασκευή του πλωτού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

Το επόμενο βήμα ήλθε τον περασμένο Μάιο με τη συνεργασία που υπέγραψε με την μεγαλύτερη παραγωγό άνθρακα και ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο την κινεζική Shenhua Group.

Σιωπηρά και αθόρυβα, ο Δημήτρης Κοπελούζος, όπως πληροφορείται ο eretikos.gr, θα κάνει και την επόμενη κίνηση με τους Κινέζους και θα είναι η ΔΕΗ. Για την ακρίβεια για την απόκτηση κάποιων εκ των δύο μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου και του ΑΗΣ Μελίτης.

Σημειωτέον ότι η… πόρτα της ΔΕΗ για τον όμιλο Κοπελούζου άνοιξε με τη ενεργοποίηση της κοινής εταιρίας που είχε συστήσει με τη δημόσια επιχείρηση για τη δραστηριοποίηση στην λιανική και συγκεκριμένα στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών, προϊόντων κλπ.

Έτσι, το γνωστό διαφημιστικό σλόγκαν “είδες η ΔΕΗ…;” παραφράζεται στην περίπτωση του επιχειρηματία: “Είδες ο Δημήτρης Κοπελούζος…;’

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X