Οικονομία

Ακρίβεια: Τα τέσσερα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας

Ακρίβεια: Τα τέσσερα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα μέτρα για την ακρίβεια ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Σκρέκας, προχωρώντας σε εξειδίκευση των των ανακοινώσεων που έκανε  ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε «τέσσερα δραστικά μέτρα»,όπως τα αποκάλεσε,  που έχουν στόχο την καταπολέμηση της αισχροκέδριας σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων οι τιμές των οποίων είναι αυξημένες στη χώρα μας, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

  1. Μείωση παροχών προς τα σούπερ μάρκετ. Περιορίζονται οι εκπτώσεις των παραγωγών προς τα σούπερ μάρκετ κατά 30%. Το μέτρο αφορά τα εξής προϊόντα: απορρυπαντικά, καθαριστικά, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, σαμπουάν και βρεφικές πάνες.
  2. Αποτρέπονται οι αδικαιολόγητες ανατιμήσεις. Δεν επιτρέπεται σε προμηθευτές που αυξάνουν τις τιμές προϊόντων να κάνουν εκπτώσεις σε προϊόντα για 3 μήνες, μετά τις ανατιμήσεις. Αφορά όλα τα προϊόντα που διατίθεται στα σούπερ μάρκετ.
  3. Καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι. Υποχρέωση των προμηθευτών να πωλούν τα προϊόντα σε καθαρές τιμές. Εκδίδουν πιστωτικό τιμολόγιο έως 3% για επιστροφές ή φύρα. Το μέτρο αφορά φρούτα, λαχανικά και κρέατα.
  4. Τέλος, πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέδρους στο βρεφικό γάλα. Το ύψος αυτού ορίζεται ως το άθροισμα του λειτουργικού κόστους και εμπορικού κέρδους 7%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X