Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος μεν, «δειλή» δε…

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος μεν, «δειλή» δε…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, με την αγορά να δίνει «μάχη» να ξεφύγει από την αβεβαιότητα της κρίσης του κορονοϊού που ρίχνει «βαριά τη σκιά της» στα διεθνή χρηματιστήρια. Η εγχώρια αγορά χθες ήταν κλειστή λόγω της αργίας για την 25η Μαρτίου και «έχασε» την έντονη ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών και σήμερα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από τις ευρωπαϊκές αγορές. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

Οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης της Συνόδου Κορυφής, αργότερα σήμερα, για κορονο-ομόλογο και χρήση κεφαλαίων του ESM.

Διάχυτη η αβεβαιότητα – Η εικόνα στο Χρηματιστήριο

Ενδεικτικό της αβεβαιότητας που κυριαρχεί είναι ότι η αγορά άνοιξε την Πέμπτη με αρνητικό πρόσημο, χάνοντας τις 550 μονάδες, αλλά γρήγορα να περνά σε θετικό έδαφος. Ειδικότερα, στις 11:05, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,13% στις 558,67 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 13,1 εκατ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,61%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,34%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (+5,65%), της Alpha Bank (+4,24%), της Πειραιώς (+3,63%), και της Εθνικής (+3,20%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ(-3,69%), της Τέρνα Ενεργειακή (-2,99%), της Fourlis (-2,85%), της Viohalco (-2,48%) και της Lamda Development (-2,41%).

Μίνι «κραχ» με πτώση πάνω από 2% στις ευρωαγορές

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης των Τραπεζών (+3,87%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+2,81%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-3,45%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,01%).

Ανοδικά κινούνται 23 μετοχές, 37 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Audiovisual+8,89% και Τζιρακιάν+5,64%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Έλαστρον-5,75% και Unibios-5,58%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X