Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποιητικό άνοιγμα στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποιητικό άνοιγμα στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σταθεροποιητικά ξεκίνησε το Χρηματιστήριο Αθηνών τη συνεδρίαση της Παρασκευής, 02.11.2018, με τους επενδυτές ωστόσο να εμφανίζονται επιφυλακτικοί κάτι που αποτυπώνεται στο τζίρο.

Η άνοδος στηρίζεται σε μη τραπεζικά χαρτιά, καθώς οι επενδυτές επηρεάζονται από πληροφορίες σχετικές με την μελλοντική εμπορευσιμότητα των τραπεζικών μετοχών.

Αναλυτές της γαλλικής Societe Generale εκτιμούν πως στα αποτελέσματα της αξιολόγησης των δεικτών της MSCI στις 13 Νοεμβρίου οι Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα θα εξαιρεθούν από το δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών, κάτι που θα ισχύσει από τις 30 Νοεμβρίου.

Εάν αυτή η εξέλιξη επιβεβαιωθεί θα οδηγήσει σε αισθητή πτώση της εμπορευσιμότητας των τραπεζικών μετοχών.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στο… δίδυμο ΗΠΑ – Κίνα

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν(+1,89%), της Coca Cola HBC (+1,67%) και της Viohalco(+1,61%).

Πώς κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 620,25 μονάδες σημειώνοντας ήπια άνοδο 0,15%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 38 μετοχές, 15 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,64%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,86%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Κέκροψ+6,67% και Εκτέρ+3,74%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Έλαστρον-4,58% και Alpha Αστικά Ακίνητα -3,39%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X