Οικονομία

ΙΑΣΩ: “Θα παίξουμε επιθετικά στην αγορά της Υγείας”

ΙΑΣΩ: “Θα παίξουμε επιθετικά στην αγορά της Υγείας”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τις επόμενες της κινήσεις μετά και την ολοκλήρωση της πώλησης της γενικής κλινικής Iaso General στη CVC Capital Partners- μέσω της εταιρείας Hellenic Healthcare S.A R.L.- δρομολογεί η διοίκηση του ΙΑΣΩ, θέτοντας σε κάθε περίπτωση ψηλά στην ατζέντα της ενίσχυση του επενδυτικού της προγράμματος.

“Το 2018 και τα επόμενα χρόνια φαίνεται ότι θα είναι μια περίοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνουν ανενόχλητα όλα εκείνα τα βήματα που απαιτούνται για τον επανασχεδιασμό των δράσεων-ενεργειών ώστε να μεταλλαχθεί η μητρική και εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία και συνολικά ο όμιλος ΙΑΣΩ. Δηλαδή να καταστεί από έναν αμυντικού χαρακτήρα πάροχο υπηρεσιών υγείας σε ένα επιθετικό και καθοριστικό παράγοντα του κλάδου της Υγείας” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ετήσια οικονομική έκθεση της εισηγμένης για ο 2017.

Το επιχειρηματικό πλάνο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει την ενίσχυση του κέντρου αποκατάστασης Φιλοκτήτης και της γενικής κλινικής στη Λάρισα, αλλά και την αύξηση μεριδίων της γυναικολογικής κλινικής στο Μαρούσι, που αποτελεί και τη “ναυαρχίδα” των δραστηριοτήτων του ομίλου. Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του ομίλου δεν αποκλείουν την ίδια ώρα το ενδιαφέρον το διαγωνισμό για την πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν από την τράπεζα Πειραιώς που αναμένεται.

Στην οικονομική χρήση για τη χρονιά που πέρασε, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 16,74% και ανήλθαν στα 24,68 εκατ. ευρώ από 21,14 εκατ. ευρώ το 2016. Το σχετικό περιθώριο (EBITDA margin) διαμορφώθηκε στο 21,6%.

Στην Εθνική Τράπεζα μέσω πλειστηριασμού το διαμέρισμα του Λάκη Γαβαλά στο Κολωνάκι

Ο κύκλος εργασιών, μετά από  rebate και claw-back (αναγκαστικές εκπτώσεις και επιστροφές), ανήλθε στα 114,16 εκατ. ευρώ, έναντι 116,51 εκατ. ευρώ το 2016, καταγράφοντας μείωση κατά 2%. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 10,51 εκατ. ευρώ, από 2,72 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, εμφανίζοντας άνοδο 286%.

To ΙΑΣΩ, ο δανεισμός και η μεταβίβαση

Μετά τη μεταβίβαση του Iaso General, ο δανεισμός της ΙΑΣΩ σε ενοποιημένη βάση, σύμφωνα με την εισηγμένη, μειώθηκε κατά περίπου 28 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός κατά 48 εκατ. ευρώ. Έτσι ο δανεισμός σε επίπεδο ομίλου διαμορφώνεται στα 109,59 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο μητρικής στα 40,8 εκατ.

“Η σημαντική μείωση του δανεισμού, σε συνδυασμό με τα βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη,  δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ακόμη καλύτερη εικόνα το επόμενο χρονικό διάστημα και αυτό αποτυπώνεται στα στοιχεία των πρώτων μηνών του 2018.

Στα ελληνικά όσκαρ πορνό κάλεσε ο Σειρηνάκης τον… Ντόναλντ Τραμπ!

Σύμφωνα με το capital.gr, ο όμιλος θα επικεντρωθεί στο core business που είναι η γυναικολογία – μαιευτική, πραγματοποιώντας τις αναγκαίες επενδύσεις, που θα εδραιώσουν την ηγετική θέση της μητρικής στην αγορά, επιτρέποντας την απρόσκοπτη ενίσχυση των θυγατρικών της” ανέφερε ο πρόεδρος του ομίλου Γ. Σταματίου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του 2017.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X