Οικονομία

Μόνο… στα ψηλά η αγορά αυτοκινήτου! Ολοταχώς για ρεκόρ

Μόνο… στα ψηλά η αγορά αυτοκινήτου! Ολοταχώς για ρεκόρ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου συνεχίζει να προκαλεί… ευχάριστη έκπληξη με τα αποτελέσματα που σημειώνει κάθε μήνα. Όπως άλλωστε συνέβη και κατά το Μάιο.

Πιο αναλυτικά, κάθε μήνας μέχρι και σήμερα έχει κλείσει με αύξηση πωλήσεων συγκριτικά με το 2017, με το τελευταίο να ήταν ένα πολύ «δυνατό» έτος, για την ακρίβεια το καλύτερο που έχει σημειωθεί μετά την κρίση.

Ολοταχώς για… ρεκόρ η αγορά αυτοκινήτου το 2018!

Έτσι εύκολα καταλαβαίνουμε πως αν το 2018 συνεχίσει να κινείται με τέτοιο ρυθμό, θα δημιουργήσει ένα νέο σημείο αναφοράς την τελευταία δεκαετία, κατά την οποία ο κλάδος αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα.

Συγκεκριμένα τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Ελλήνων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), είχαμε αύξηση πωλήσεων της τάξεως του +16,9%, συγκριτικά με τον ίδιο περσινό μήνα. Ταξινομήθηκαν 12.468 αυτοκίνητα (από 10.666), ένας αριθμός ρεκόρ για την Ελλάδα της κρίσης!

Δεν θα… ψήνει καφέ, αλλά η Smart TV θα πουλάει ασφαλιστικά συμβόλαια!

Το ίδιο σκηνικό συναντάμε και με τα γενικότερα στοιχεία που προκύπτουν έως και σήμερα. Δηλαδή τους πρώτους πέντε μήνες του 2018. Έχουν ταξινομηθεί 49.742 αυτοκίνητα, 9.527 περισσότερα από το ίδιο διάστημα του 2017, όπου είχε 40.215. Το ποσοστό του πενταμήνου για τα φορτηγά είναι άνοδος 3,8%. Και για τις μοτοσυκλέτες (μεγαλύτερες των 50 κυβικών εκατοστών) ένα επίσης εντυπωσιακό ποσοστό, της τάξεως του +20,3%!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X