Οικονομία

Οι ασιατικές αγορές… εκτοξεύτηκαν!

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στις ασιατικές αγορές, με τις κινεζικές αγορές να σημειώνουν άλμα και να ξεπερνούν το 4%.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei κατέγραψε άνοδο 0,41% στις 22.264 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 2,22%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει κέρδη 4,22% και ο Shenzhen Composite σημειώνει άνοδο 4,81%.

Άνοδο 0,30% σημειώνει ο Kospi της Νότιας Κορέας. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 υποχωρεί κατά 0,58% και ο δείκτης της Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε κατά 0,10%.

Τους δείκτες ώθησε η δέσμευση της κινεζικής κυβέρνησης να λάβει μέτρα στήριξης μετά και την ανακοίνωση των αδύναμων, σε σχέση με τα αναμενόμενα, στοιχείων για το ΑΕΠ την Παρασκευή.

Πρωτογενές πλεόνασμα 2017: «Κλειδώνει» από την ΕΛΣΤΑΤ

Το κινεζικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 6,5% το γ΄ τρίμηνο, επιβραδύνοντας από ανάπτυξη 6,7% το προηγούμενο τρίμηνο και χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών που έκαναν λόγο για ανάπτυξη 6,6%. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το α΄ τρίμηνο του 2009.

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Liu He πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της οικονομίας, σημειώνοντας ότι η ευρύτερη οικονομική κατάσταση παραμένει σταθερή και τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει διάφορα προγράμματα για να βοηθήσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.