Οικονομία

Πάσχα: Πόσο θα κοστίσει το κρέας για το φετινό τραπέζι

Πάσχα: Πόσο θα κοστίσει το κρέας για το φετινό τραπέζι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πιο φθηνά συγκριτικά με πέρσι πωλείται το αρνάκι και το κατσικάκι στη Βαρβάκειο αγορά ενώ όπως τονίζουν οι έμποροι, υπάρχει επάρκεια σε ντόπια αμνοερίφια. Ο πρόεδρος της Βαρβακείου Κλεάνθης Τσιρώνης σημειώνει ότι το αρνί και το κατσίκι πωλούνται προς 5-7 ευρώ το κιλό, δηλαδή 1 με 2 ευρώ χαμηλότερα σε σχέση με πέρσι το Πάσχα.

Επισημαίνει παράλληλα ότι οι καταναλωτές φέτος ψωνίζουν σημαντικά μικρότερες ποσότητες, έως και 50%, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

«Φέτος διαθέτουμε στην αγορά μόνο ντόπια αμνοερίφια και υπάρχει επάρκεια καθώς δεν έγιναν εξαγωγές» τονίζει ο κ. Τσιρώνης.

Μειωμένη η κίνηση φέτος το Πάσχα

Η κίνηση στην αγορά εμφανίζεται σημαντικά μειωμένη καθώς όπως λέει ο κ. Τσιρώνης, στη Βαρβάκειο ψωνίζουν στην πλειονότητά τους καταναλωτές μεγαλύτεροι σε ηλικία που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Προκλητικός κι αμετανόητος εν μέσω πανδημίας ο ιερέας στο κουκάκι!

«Πιστεύουμε ότι προς το τέλος της εβδομάδας η κίνηση θα αυξηθεί. Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι στην αγορά έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενώ από τις συνολικά 8 εισόδους και εξόδους, έχουμε ανοιχτές μία είσοδο και μία έξοδο προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός» σημειώνει.

Αυξημένη η κίνηση και στα κρεοπωλεία

Νωρίτερα ξεκίνησαν φέτος οι παραγγελίες των καταναλωτών προς τα κρεοπωλεία για το κρέας του πασχαλινού τραπεζιού. Και οι ιδιοκτήτες των κρεοπωλείων επισημαίνουν ότι υπάρχει επάρκεια σε ντόπια αμνοερίφια ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, ενώ καλούν τους καταναλωτές να κάνουν τις παραγγελίες τους το συντομότερο δυνατό.

Όπως σημείωσε στο insider.gr o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σταύρος Πέρρος, οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι είναι κατά μέσο όρο στο 8,90 ευρώ το κιλό. Όπως λέει ο κ. Πέρρος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών φέτος, τα κρεοπωλεία δέχονται κυρίως τηλεφωνικά τις παραγγελίες, στη συνέχεια τις ετοιμάζουν προκειμένου οι καταναλωτές να πάνε στα καταστήματα και να παραλάβουν έτοιμες τις σακούλες, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μεγάλη αναμονή και ο συνωστισμός στα κρεοπωλεία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X