Οικονομία

Πλατφόρμα και ηλεκτρονικό “κάρφωμα” φοροφυγάδων

Πλατφόρμα και ηλεκτρονικό “κάρφωμα” φοροφυγάδων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το “κάρφωμα” φοροφυγάδων παίρνει άλλες διαστάσεις. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ετοιμάζει μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, παράνομο πλουτισμό, «μαύρο» χρήμα. Η πλατφόρμα αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2022 και θα συγκεντρώνονται σε αυτή όλες οι καταγγελίες των πολιτών. Επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες.

Ειδικότερα οι πολίτες που θέλουν να καταγγέλλουν κάποια παράβαση:

– Θα εισέρχονται στην πλατφόρμα, η οποία θα είναι ανοιχτή για όλους, δηλαδή για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή δεν θα απαιτούνται κωδικοί πρόσβασης στο Taxinet.

– Θα περιγράφουν το περιστατικό και

– Θα συμπληρώνουν τα στοιχεία του επαγγελματία ή της επιχείρησης.

Στη συνέχεια κάθε καταγγελία με τη χρήση ειδικών φίλτρων θα αξιολογείται και θα βαθμολογείται ανάλογα με τη σοβαρότητα της καταγγελίας. Σε περίπτωση που κρίνεται σημαντική αμέσως μετά παραδίδεται στους ελεγκτές οι οποίοι θα αναλάβουν να την ερευνήσουν.

Οι καταγγελίες των φορολογούμενων θα ελέγχονται εξονυχιστικά προκειμένου να τεθούν στο αρχείο αναφορές που έχουν να κάνουν με προσωπικές αντιδικίες, βεντέτες και ανταγωνισμούς οι οποίες δεν έχουν κανένα φορολογικό ενδιαφέρον για την ΑΑΔΕ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πολλές υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής, απάτες στο ΦΠΑ, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παράνομου πλουτισμού που έχουν αποκαλυφθεί μετά από κάποια καταγγελία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X