Ελλάδα

Η Ναυπλιώτου «Μήδεια» στην Επίδαυρο (pic&vid)

Με τη «Μήδεια» του Ευριπίδη αυτό το Παρασκευοσάββατο, 4 και 5 Αυγούστου, συνεχίζονται οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις Επιδαύρου.

Η Μαρία Ναυπλιώτου κρατά τον ομώνυμο ρόλο  στην παράσταση που υπογράφει η Μαριάννα Κάλμπαρη και αποτελεί μία συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, του Θεάτρου Τέχνης και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

Με τον Χάρη Φραγκούλη στο ρόλο του Ιάσωνα, δεκαπέντε ηθοποιούς και τέσσερις μουσικούς, «ζωντανεύουν» στη σκηνή το μεγαλύτερο και αγριότερο παραμύθι που επινοήθηκε ποτέ για τον έρωτα.

Εξάλλου, αύριο, Παρασκευή 5 Αυγούστου στην Επίδαυρο θα πραγματοποιηθεί ο πολιτιστικός περίπατος «Μονοπάτια Πολιτισμού», που είχε αναβληθεί στις 21 Ιουλίου λόγω καύσωνα.

Ο περίπατος, διάρκειας 1 ½ ώρας περίπου, θα ξεκινήσει στις 18:45 ακριβώς από το Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου, στο ιστορικό μονοπάτι που περιβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο οδηγώντας στο αρχαίο θέατρο, στα βήματα των αρχαίων θεατών. Στη διάρκειά του δρώμενα – έκπληξη από την τοπική κοινωνία θα κρατήσουν συντροφιά στους περιπατητές.

Ολες οι Ειδήσεις