Διεθνή

Έκκληση του ΟΗΕ για «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» ανάμεσα σε Λίβανο και Ισραήλ

Έκκληση του ΟΗΕ για «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» ανάμεσα σε Λίβανο και Ισραήλ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν τη Δευτέρα για «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» ανάμεσα σε Λίβανο και Ισραήλ, μετά από μια αναφερθείσα επίθεση στο προπύργιο της Χεζμπολάχ νότια της Βηρυτού. Τόσο η Χεζμπολάχ, όσο και ο στρατός του Λιβάνου επέρριψαν την ευθύνη στο Ισραήλ.

Μετά τη συντριβή των δύο drones «αεροσκαφών αυτοκτονίας» την Κυριακή, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα προειδοποίησε τους ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα να «περιμένουν την απάντησή τους».

Ο εκπρόσωπος Στεφάν Ντουτζαρίτς του ΟΗΕ δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις επιθέσεις για το περιστατικό της Κυριακής, οι τελευταίες είναι από μια σειρά επιθέσεων στο Λίβανο, τη Συρία και το Ιράκ, με υπαίτια την αεροπορία του Ισραήλ, αναφέρει το Λίβανο .

«Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν τα μέρη να ασκήσουν τη μέγιστη συγκράτηση τόσο στη δράση όσο και στη ρητορική», δήλωσε. «Είναι επιτακτική ανάγκη να αποφύγουμε την κλιμάκωση και να συμμορφωθούν με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Hezbollah says Israeli 'suicide' drones were packed with explosives

Ο ΟΗΕ και ο Αντόνιο Γκουτέρες «έλαβε γνώση» με την δήλωση του Λιβανέζου προέδρου Michel Aoun, σύμμαχο της υποστηριζόμενης από το Ιράν ομάδας τρομοκρατών της Χεζμπολάχ , ο οποίος καταδίκασε την αναφερθείσα επίθεση τρομοκρατών ως «δήλωση πολέμου», δήλωσε ο Ντουτζαρίτς.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωση λέγοντας ότι «ανησυχεί σοβαρά» για το χτύπημα, λέγοντας ότι τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν «να προκαλέσουν μια ένοπλη σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες».

«Καλούμε τα μέρη να επιδείξουν απόλυτη αυτοσυγκράτηση και να τηρήσουν αυστηρά το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS της Ρωσίας.

Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη για κανένα περιστατικό.

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Τραγωδία στην Πέλλα: Νεκρό 7χρονο κοριτσάκι σε τροχαίο

Απίστευτα χυδαία επίθεση Μπολσονάρο κατά Μακρόν και Μπριζίτ

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X