Ελλάδα

Λαχανόρυζο με λουκάνικο

Λαχανόρυζο με λουκάνικο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υλικά Συνταγής

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 800 γραμ. λάχανο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα χωρίς το περίβλημα (κομμένα σε φέτες)
  • 1 φλ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 400 γραμ. ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Για το λαχανόρυζο με καρότο, πράσο και λουκάνικο, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε να μαραθούν.

Προσθέτουμε τα λουκάνικα. Σοτάρουμε για 3΄-4΄. Τέλος προσθέτουμε το λάχανο και τα ντοματάκια. Συμπληρώνουμε 2 φλιτζάνια νερό και βράζουμε για 10΄.

Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 20΄. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και στύβουμε το λεμόνι. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή:argiro.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X