Οικονομία

Μπλούμπεργκ για Brexit: Η πιο μεγάλη ανοησία μετά την εκλογή Τραμπ!

Μπλούμπεργκ για Brexit: Η πιο μεγάλη ανοησία μετά την εκλογή Τραμπ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όπως υποστηρίζει ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, το Brexit είναι το «μοναδικά ηλίθιο πράγμα που έχει κάνει ποτέ μια χώρα», εκτός από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία.

Ο μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο οποίος είχε εκλεγεί ως δήμαρχος της Νέας Υόρκης, έκανε πολλές αρνητικές παρατηρήσεις σχετικά με την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε εκδηλώσεις στη Βοστώνη και τη Γαλλία νωρίτερα τον Οκτώβριο 2017, σύμφωνα με δημοσιεύματα του The Guardian.

Σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε ότι ήταν “πολύ δύσκολο να καταλάβει γιατί μια χώρα πήγαινε καλά γιατί ήθελε να καταστραφεί”, σε σχέση με την ψηφοφορία του Brexit το 2016.

Ο Μπλούμπεργκ βρισκόταν στο Λονδίνο την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, για να ανοίξει ένα παράρτημα για την εταιρεία μέσων ενημέρωσης με το επώνυμό του, η οποία απασχολεί 20.000 άτομα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 4.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, τα σχόλιά του σε εκδηλώσεις στη Μασαχουσέτη και στη Γαλλία, τα οποία έγιναν την ίδια ημέρα με την έναρξη της νέας έδρας, υπογράμμισαν ότι είχε εκφράσει τη λύπη του για την επένδυση στο Λονδίνο, καθώς η Βρετανία προετοιμάζεται να εγκαταλείψει την ΕΕ και να χάσει τη συμμετοχή της στην ενιαία αγορά.

“Ανοίγουμε ένα ολοκαίνουργιο ευρωπαϊκό αρχηγείο στο Λονδίνο – δύο μεγάλα, ακριβά κτίρια”, δήλωσε πριν από δύο εβδομάδες.

“Θα το έκανα αν ήξερα ότι θα αποχωρήσουν;

Είχα κάποιες σκέψεις που ίσως δεν θα είχα, αλλά είμαστε εκεί – θα είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Η πρώην σύζυγός μου ήταν Βρετανή, οι κόρες μου έχουν βρετανικά διαβατήρια, έτσι αγαπάμε την Αγγλία, είναι η μητέρα των ΗΠΑ υποθέτω, αλλά αυτό που κάνουν δεν είναι καλό και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να βγούμε από αυτό, επειδή αν δεν πληρώσουν ρήτρες, όλοι οι υπόλοιποι θα αποχωρήσουν, οπότε δεν μπορούν να πάρουν τόσο καλή συμφωνία όπως πριν.

Είπα ότι σκέφτηκα, ότι ήταν το μοναδικά ηλίθιο πράγμα που χώρα έχει κάνει ποτέ, αλλά στη συνέχεια κι εμείς στις ΗΠΑ ψηφίσαμε τον Τραμπ”.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι ο Brexit είχε αναγκάσει μερικούς από τους εργαζόμενους με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό και υποστήριξε ότι τόσο η Μεγάλη Βρετανία όσο και οι ΗΠΑ είναι εχθρικές προς τους μετανάστες.

“Ένα από τα πράγματα που μας πονάει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ότι έχουμε εργαζόμενους, όχι πολλούς, αλλά μερικούς, που αρχίζουν να λένε:
Δεν θέλω να δουλέψω εδώ – μπορούμε να μετακινηθούμε σε κάποια άλλη χώρα; Αυτή η χώρα δεν αρέσει στους μετανάστες “, ανέφερε ο Bloomberg.

Πρόσθεσε επίσης ότι η εταιρεία του έχει αρχίσει να μεταφέρει τους πόρους της σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X