Διεθνή

Μακάβρια φάρσα: Πέθαναν την Κριστίν Λαγκάρντ!

Μακάβρια φάρσα: Πέθαναν την Κριστίν Λαγκάρντ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σοκ προκάλεσε μια είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ήθελε την Κριστίν Λαγκάρντ να μας έχει αφήσει… χρόνια αιφνιδίως.

Επρόκειτο όμως για fake news μιας και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ είναι πολύ καλά στην υγεία της.

Ολα ξεκίνησαν με το μήνυμα «Η Κριστίν Λαγκάρντ μόλις μας άφησε. RIP», το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι. Η φήμη πυρπόλησε κυριολεκτικά τα social media.

Ένα νέο tweet κυκλοφόρησε μια ώρα αργότερα: «Πέθανε η Κριστίν Λαγκάρντ, οι συγγενείς της πολιτικού επιβεβαιώνουν». Για να δείξει μάλιστα ότι η είδηση είναι σωστή, το τελευταίο tweet συνοδευόταν με link στην ιστοσελίδα Nécropédia (που διαβεβαίωνε, ωστόσο, ότι η Κριστίν Λαγκάρντ δεν πέθανε).

Η οικογένεια της διευθύντριας του ΔΝΤ διέψευσε κατηγορηματικά την «είδηση».

Η ψεύτικη είδηση είχε προλάβει στο μεταξύ να κάνει τον γύρο του κόσμου. Μάλιστα, δημιουργήθηκε και ένας ψεύτικος λογαριασμός του νέου προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ο οποίος ανακοίνωνε, υποτίθεται, τον θάνατο της Λαγκάρντ.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο εκπρόσωπος της Κριστίν Λαγκάρντ αναγκάστηκε να προβεί σε λακωνική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «διαψεύδεται κατηγορηματικά ο θάνατος της Κριστίν Λαγκάρντ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X