Θέμα

Αλέξης Τσίπρας: Φουλ επίθεση στον Μητσοτάκη! «Υπό το φόβο του Μπογδάνου…» (video)

Αλέξης Τσίπρας: Φουλ επίθεση στον Μητσοτάκη! «Υπό το φόβο του Μπογδάνου…» (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για την αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας μίλησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Βουλή όπου οι τόνοι ανεβαίνουν, καθώς πλέον τον λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση στην Βουλή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας (σ.σ. διαβάστε αναλυτικά εδώ) ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων. Αμέσως μετά την ομιλία Μητσοτάκη, το λόγο πήρε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια θα μιλήσουν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα στην Βουλή: «Από το όχι στις γραβάτες πήγες στο όχι στις φρεγάτες» – video

Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί εάν θελήσουν έχουν την δυνατότητα και δευτερολογιών. Μετά τους πολιτικούς αρχηγούς θα υπάρξει και ένας επιπλέον κύκλος ομιλητών βουλευτών, ένας από κάθε κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ θα τοποθετηθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε με… γκάζια, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό για τα όσα είπε, στηλιτεύοντας τη στάση του ειδικά σε ό, τι αφορά τις… πατριωτικές κορώνες, με προμετωπίδα της κριτικής την ανεκδιήγητη «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας.

Φουλ επίθεση!

Ο κ. Μητσοτάκης μας εγκάλεσε για ανευθυνότητα σε κρίσιμα εθνικά θέματα, είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ειλικρινά σκεφτόμουν, “ποιος μιλάει”;».

«Πάει πολύ αυτό το εμπόριο του κίβδηλου πατριωτισμού» είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και θα κριθούμε από την ιστορία και τους πολίτες, ενώ δεν παρέλειψε να… πετάξει το καρφί του για τον Μπογδάνο και τους «ομοίους» του που κρατούν αιχμάλωτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μας εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για ανευθυνότητα και μικροκομματικές σκοπιμότητες σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Αλήθεια ποιος μιλάει; Αυτός που έκανε μικροκομματικό εμπόριο πατριωτισμού όταν κλείσαμε το ονοματολογικό για να ψαρέψει στα θολά νερά της ακροδεξιάς; Εκείνος που αρνείται να φέρει τα τρία μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των οποίων και εκείνο για τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας; Μιλάτε για υπευθυνότητα εσείς που στερείται επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας υπό τον φόβο του Μπογδάνου;», είπε συγκεκριμένα.

Τα… κουκιά «μίλησαν»! «Αιχμάλωτος» των ακροδεξιών στην ΝΔ ο Μητσοτάκης!

Συνεχίζοντας ανέφερε «δεν θα υπονοήσω ποτέ έλλειμμα πατριωτισμού για κανένα κόμμα παρά τις διαφορές που έχουμε», ωστόσο πρόσθεσε: «Ποια ήταν η παράταξη που χρεοκόπησε την χώρα και ποια την έβγαλε από τα μνημόνια;». Αφού υποστήριξε ότι «αναδείξατε νέο δόγμα για την εξωτερική πολιτική της χώρας που αποστασιοποιείται από την λογική του πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη περιοχή», μιλώντας για το οικονομικό κόστος είπε: «ο κ. Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να ψωνίζει γραβάτες» και ρώτησε: «πόσο θα φθάσει τελικά ο λογαριασμός»;

Όχι…

Η ελληνογαλλική συμφωνία είναι κατά την άποψή μας κακή, συνέχισε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει σήμερα ένα νέο δόγμα για την περιοχή, που απομακρύνεται από τις πάγιες θέσεις που είχαμε στην εξωτερική πολιτική, κάνοντας λόγο για συναίνεση σε εξωφρενικές δαπάνες και μια λάθος κατεύθυνση στην εξωτερική μας πολιτική.

«Αυτή τη συναίνεση στο λάθος δεν θα τη δώσουμε», τόνισε επιμένοντας στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσει τη συμφωνία με τη Γαλλία αν δεν αλλάξει.

Δείτε ζωντανά όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X