Θέμα

«Μαστίγωσε» Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας από… τον ΣΚΑΪ! Ολόκληρη η συνέντευξη

«Μαστίγωσε» Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας από… τον ΣΚΑΪ! Ολόκληρη η συνέντευξη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ξεκίνησε… επιθετικά για το ζήτημα της ακρίβειας, καταλογίζοντας ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος δεν αξιολόγησε σωστά το επερχόμενο… τσουνάμι, ενώ είπε πως ότι τα ΜΜΕ έχουν μεροληπτική στάση απέναντι στο κόμμα του.

«Σχεδόν όλοι οι σταθμοί διαμορφώνουν μια μεροληπτική στάση, ότι δεν υπάρχει άλλη φωνή. Το πρόβλημα στην χώρα σήμερα είναι ότι διαμορφώνεται ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο όπου όλοι οι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας έχουν πρόβλημα πλουραλισμού», είπε ο κ. Τσίπρας.

Για την στοχοποίηση δημοσιογράφων ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα είπε: «Όταν ο δημοσιογράφος ασκεί κριτική πρέπει να είναι έτοιμος να ακούσει κριτική. Η στοχοποίηση δεν με εκφράζει προσωπικά ούτε και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Φάκελος… ακρίβεια

Για το θέμα της ακρίβειας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Η ακρίβεια είναι ένα διεθνές φαινόμενο που έχει πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της αδυναμίας του κ. Μητσοτάκη να αντιληφθεί το μέγεθός του. Το υποτίμησε. Δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί ότι έρχεται ένα κύμα ακρίβειας το οποίο δεν θα είναι προσωρινό με αποτέλεσμα να υπάρχει για πολλούς συμπολίτες μας υπαρξιακό ζήτημα».

«Η ακρίβεια είναι ένα διεθνές φαινόμενο που στη χώρα μας έχει πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να αντιληφθεί το μέγεθος του φαινομένου, ακολούθησε πολιτική που αποδυνάμωσε την κρατική παρέμβαση», τόνισε επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί ότι έρχεται ένα κύμα ακρίβειας με διαστάσεις μονιμότητας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε βαθμό που υπάρχει σήμερα για πολλούς συμπολίτες μας υπαρξιακό πρόβλημα».

Ακρίβεια: Στην Ευρώπη μειώνουν φόρους στην Ελλάδα αρνούνται για να μην ευνοήσουν τους…πλούσιους

«Εμείς δεν θα προχωρούσαμε σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, εν μέσω της μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης», είπε και πρόσθεσε ότι «επί 4,5 χρόνια δεν αυξήσαμε ούτε ένα ευρώ τον λογαριασμό του ρεύματος, αντίθετα μειώσαμε τον ΦΠΑ της ενέργειας στον κατώτατο συντελεστή το ’19». Ανέφερε ότι είμαστε μεταξύ των τριών πιο ακριβών τιμών ρεύματος στην Ευρώπη.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση η ΔΕΗ θα ανακτήσει το “Δ” (σ.σ. δημόσια) στη λειτουργία της, ανεξαρτήτως με το τι θα γίνει με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα υπάρξει εντολή να παγώσουν τα τιμολόγια, θα ενεργοποιηθεί η ΡΑΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να γίνουν έλεγχοι. Πρόσθεσε ότι εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα πέρα απ’ το να υπάρξει και ισχυρή επιδοματική στήριξη, ενώ σχολίασε ότι «θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη αν είχαν επιλεγεί άλλες πολιτικές».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού είπε ότι δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης που δεν την θελει, αλλά ενα λόμπι ισχυρό επιχειρηματιών που είναι προσανατολισμένοι στην αύξηση του κέρδους και στην μείωση του μισθολογικού κόστους.

Προφανώς και θα στηρίξω αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ, αν το αποφασίσει η κυβέρνηση.

Αυτό που λέω είναι πως είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε φοροελάφρυνση, αλλά αυτά που δίνει η κυβέρνηση είναι πολύ λίγα και για λίγους.

Εμείς ως κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2019 δεν προλάβαμε να προχωρήσουμε σε ελαφρύνσεις. Δεν πρόλαβε να δει ο μέσος πολίτης αλλαγή στην τσέπη του.

Για εκλογές και εκλογικό νόμο

Πολλές χώρες κυβερνούνται με την απλή αναλογική και με κυβερνήσεις συνεργασίας. Αυτό μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα. Η διαχωριστική γραμμή είναι αυτή που λέει η οικονομία αυτορρυθμίζεται και αυτή που θέλει ένα δίκαιο κράτος.

Εκτός τόπου και χρόνου ο Άδωνις! «Μίζεροι οι πολίτες που διαμαρτύρονται για την ακρίβεια»! video

Η κάθε ηγεσία των κομμάτων θα πρέπει να τοποθετηθεί. Η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι καλή αλλά όταν έρθει η ώρα της κάλπης, θα πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη στάση. Δεν με προβληματίζει η άνοδος του ΚΙΝΑΛ. Για εμάς αντίπαλός είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του.

Για τον Παύλο Πολάκη

Για τις απόψεις του Παύλου Πολάκη είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα βαθιά δημοκρατικό και θα ακούγονται όλες οι απόψεις. Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη αντί να με ρωτάει μέσω δημοσιογράφων, να έρθει εδώ να κουβεντιάσουμε.

Ο Παύλος Πολάκης έχει τη διαδρομή του, δεν συμφωνώ πάντα με όσα λέει, αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα λουλούδια ανθίζουν, όπως έλεγε ο πρόεδρος Μάο.

«Διαχειριστής της συμφοράς ο Μητσοτάκης»

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι διαχειριστής της συμφοράς, κυριολεκτικά και μεταφορικά» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για εκλογές τώρα «για να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή και την κοινωνική συνοχή».

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι έχει μεγάλη αδυναμία να διαχειριστεί τις κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, της πανδημίας και της ακρίβειας, ενώ έχει κάνει – όπως είπε – ανέκδοτο το επιτελικό κράτος.

Ανασχηματισμός με σκληρό δεξιό προσωπείο

«Θέλουμε να μπει φρένο σ’ αυτή τη συμφορά» τόνισε. «Καλό είναι να μην θυμούνται την πανδημία μόνο όταν τους συμφέρει. Σε όλη την Ευρώπη έχουν διεξαχθεί εκλογές εν μέσω πανδημίας, στο ΚΙΝΑΛ έγιναν πριν από δύο μήνες» σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αποτελεί πρόφαση η πανδημία τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Έκρουσε μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου να υπάρξει στροφή των πολιτών σε μορφώματα της άκρας δεξιάς, όπως έγινε με τη Χρυσή Αυγή την περίοδο της κρίσης. «Η οργή να εκφραστεί πολιτικά» ανέφερε…

Δείτε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X