Πολιτική

ΔΕΘ 2021 – Τσίπρας: Ο νόμος Χατζηδάκη έδωσε τη δυνατότητα στις εταιρίες να εκβιάζουν

ΔΕΘ 2021 – Τσίπρας: Ο νόμος Χατζηδάκη έδωσε τη δυνατότητα στις εταιρίες να εκβιάζουν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΘ 2021: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα Κυριακή, παραχωρεί την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και δέχεται τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Η Ελλάδα στα μνημόνια ήταν πειραματόζωο. Βγήκαμε από τα μνημόνια και φέραμε μία σειρά μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό. Ενισχύσαμε το ΣΕΠΕ. Βάλαμε πρόστιμα σε τράπεζες, υποχρεώσαμε σε καταγραφή υπερωριών. Αυτό που συνέβη τις προηγούμενες με τις ταχυμεταφορές που εκβίασε τους εργαζόμενους είναι κάτι το οποίο η εταιρία έχει τη δυνατότητα να το κάνει λόγω του νόμου Χατζηδάκη».

«Αυτό που έγινε με την πλατφόρμα με τις ταχυμεταφορές να μετατρέψει τους εργαζόμενους της σε freelancers από μισθωτούς, είναι ότι ήταν ο νόμος Χατζηδάκη της έδωσε τη δυνατότητα να έχουν σχέσεις εργασίας αυτοαπασχολούμενου.

Η δική μας δέσμευση είναι να απαγορεύεται να λογίζονται οι εργαζόμενοι στις ψηφιακές πλατφόρμες ως αυτοαπασχολούμενοι. Δεν θα είναι αόρατοι, θα έχουν τα δώρα και τα ένσημά τους, θα χαίρουν προστασίας έναντι των εργατικών ατυχημάτων.

Αυτό που ζούμε τώρα είναι μια εργασιακή «ζούγκλα» χωρίς όρους. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Χατζηδάκης δεν νομοθέτησαν τυχαία, αλλά δέχτηκαν πιέσεις από συγκεκριμένα εργοδοτικά λόμπι.

Αυτό το πλέγμα αντιμεταρρύθμισης, με μια προοδευτική κυβέρνηση, θα αποσυρθεί, με σκοπό να δώσουμε μια προοπτική και μια «ανάσα» για τον κόσμο της εργασίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X