Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Πως διαμορφώνει το… ΚΙΝΑΛ, τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι ανησυχεί τους πολίτες

Δημοσκόπηση Alco: Πως διαμορφώνει το… ΚΙΝΑΛ, τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι ανησυχεί τους πολίτες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του OPEN και έγινε από τις 13 έως τις 18 Δεκεμβρίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις για τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΚΙΝΑΛ αλλά το αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από το πως χειρίζεται η κυβέρνηση τα «καυτά» θέματα» της καθημερινότητας.

Από την άνοδο του ΚΙΝΑΛ, που έχει φτάσει σε ποσοστό 13,6%, χάνουν τόσο η Νέα Δημοκρατία (0,7%) όσο και η ο ΣΥΡΙΖΑ (2,5%).

Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει το 11,5%.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%, το ΚΙΝΑΛ 13,6%, το ΚΚΕ 5,4%, η Ελληνική Λύση 3,6%, το ΜέΡΑ25 3,5%, η Χρυσή Αυγή 2,1%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,1%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1%, το Άλλο Κόμμα 3,1%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,9%.

Όσο για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 38% θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 33% κανένα, το 23% τον Αλέξη Τσίπρα, με το 6% να μην απαντά.

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης αποτιμάται θετικά από το κοινό, καθώς 40% των ερωτηθέντων απαντούν ότι έχουν θετική άποψη για εκείνον. Μάλιστα, το 32% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει το ΚΙΝΑΛ πιο θετικά μετά την εκλογή του. Το 56% των ερωτηθέντων, επίσης, πιστεύει ότι το ποσοστό του κόμματος θα αυξηθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην ηγεσία του.

Δυσαρέσκεια και φόβος

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται, επίσης, δυσαρέσκεια των πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από την κυβέρνηση με το 63% να δηλώνει δυσαρεστημένο ενώ το 41% θεωρεί ότι το 2022 θα είναι χειρότερο για την Ελλάδα από το 2021.

Επίσης, οι πολίτες φαίνεται να διαφωνούν με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμούς στους άνω των 60, με το 48% να δηλώνει ότι διαφωνεί και το 44% να συμφωνεί.

Στην ερώτηση «τι είναι αυτό που σας ανησυχεί περισσότερο για το 2022», το 47% απαντά πως είναι η πανδημία, το 40% τα οικονομικά της οικογένειας, το 8% η εγκληματικότητα, το 3% η κρίση με την Τουρκία.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X