Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει τα παιχνίδια ο Ακάρ – «Δεν σταματάμε τις έρευνες, ελάτε για διάλογο»

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει τα παιχνίδια ο Ακάρ – «Δεν σταματάμε τις έρευνες, ελάτε για διάλογο»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζει το κρεσέντο προκλήσεων η Άγκυρα παρά τις διαμεσολαβητικές προσπάθειες του Βερολίνου και της Ουάσινγκτον, με τη «σκυτάλη» να λαμβάνει σήμερα ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ που διεμήνυσε πως οι σεισμικές έρευνες θα συνεχιστούν επ’ αόριστον.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, συμπληρώνοντας πως η Τουρκία έχει τη δύναμη και τη θέληση.

«Θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες όσο χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθούν όλες» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει χρονικό όριο ή περιορισμός.

Ο Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε παράλληλα πως «εμείς ασκούμε τα δικαιώματά μας» και πως η Τουρκία κάνει «συγκεκριμένες τεχνολογικές εργασίες εκεί».

«Όσο χρειαστεί εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις έρευνες. Το υπουργείο Ενέργειας κάνει τις εργασίες και εμείς ως Ένοπλες Δυνάμεις είμαστε εκεί. Δεν υπάρχει καμία διακοπή».

Τουρκικός Τύπος: Δεν επιστρέφει το Oruc Reis

Παρότι σήμερα, 27 Αυγούστου, λήγει η παράταση που είχε ανακοινώσει η Τουρκία στην ισχύ της παράνομης Νavtex για σεισμικές έρευνες από το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τουρκικού Τύπου αναφέρουν ότι το ερευνητικό σκάφος όχι μόνο δεν πρόκειται να αποσυρθεί, αλλά θα επεκτείνει την παρουσία του «νοτίως του Καστελορίζου και δυτικά της Ρόδου μέχρι τα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων».

Υπενθυμίζεται ότι το Oruc Reis είχε βγει για έρευνες στη Μεσόγειο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στις 9 Αυγούστου με Νavtex που έληγε στις 23 του μήνα. Με νέα τουρκική Νavtex παρέτεινε την παρουσία του μέχρι τις 27 Αυγούστου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X