Οικονομία

Φλερτάρουν με το «λουκέτο» οι μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Αττική! Καμπανάκι Αχτσιόγλου

Σε δήλωσή της, η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, περιγράφει μέσω επίσημης έρευνας με μελανά χρώματα το... τι έρχεται.

Αναφέρει συγκεκριμένα η Έφη Αχτσιόγλου: «Στην πρόσφατη έκθεσή της η ΕΚΤ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση κατά 20% των πτωχεύσεων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με θύματα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Τον ίδιο κίνδυνο, μεγάλου αριθμού πτωχεύσεων και κατάργησης πολλών θέσεων εργασίας, προβλέπει και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας.

Εξάλλου, στην τελευταία έρευνα του ΙΜΕ– ΓΣΕΒΕΕ περίπου το 40% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δήλωσαν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν, ποσοστό που αυξάνει στο 56% για τις επιχειρήσεις στην Αττική σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Τσίπρας για Μητσοτάκη: «Ο Μωυσής μας προέκυψε Ηρώδης» (video)

Μπροστά σ’ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα για την αγορά και τους εργαζόμενους, ηθικός αυτουργός της οποίας είναι η κυβέρνηση με την οικονομική πολιτική που έχει μέχρι σήμερα ασκήσει, η ΝΔ απαντά:

με τον πτωχευτικό της νόμο που επιβάλλει οριζόντιες γενικευμένες πτωχεύσεις σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και συνταξιούχους

–      με άρνηση “κουρέματος” των χρεών της πανδημίας

–      με τον εργασιακό της οδοστρωτήρα που βάλλει συλλήβδην κατά εργαζομένων και ανέργων

–      με αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Και οι πλέον δύσπιστοι συνειδητοποιούν τη στρατηγική».

Ολες οι Ειδήσεις