Πολιτική

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Επιστρέφει στην πολιτική – Αναλαμβάνει ρόλο στη Νέα Αριστερά

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Επιστρέφει στην πολιτική – Αναλαμβάνει ρόλο στη Νέα Αριστερά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τσίπρα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επιστρέφει στην ενεργό πολιτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς θα ανακοινώσει εντός της ημέρας σήμερα πως ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα αναλάβει το κεντρικό ρόλο.

Πιο συγκεκριμένα στη Βουλή, στα γραφεία της Νέας Αριστεράς, έχουν δώσει ραντεβού για σήμερα το απόγευμα στις 17:30 ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σύμφωνα με πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, μετά τη συνάντηση Χαρίτση-Σακελλαρίδη θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία.

Η επιστροφή του στην πολιτική γίνεται σε μία κρίσιμη συγκυρία καθώς η Νέα Αριστερά, στις αρχές Μαρτίου πρόκειται να προχωρήσει στην ιδρυτική της συνδιάσκεψη. Παράλληλα η μάχη των ευρωεκλογών θα είναι το πρώτο κρίσιμο τεστ για τους αποχωρήσαντες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μετά την παραίτησή του από βουλευτής το 2015 διετέλεσε διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά και διευθυντής του ινστιτούτου Eteron. Ο πάλαι ποτέ υφυπουργός είχε πάψει να είναι μέλος του κόμματος εδώ και χρόνια. Στις 19 Νοεμβρίου 2015 είχε παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα κατόπιν απαίτησης του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όταν δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να μην παραστεί σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή που αφορούσε μημονιακές υποχρεώσεις.

Ο κ. Σακελλαρίδης έχει απομακρυνθεί εδώ και χρόνια από τον δημόσιο λόγο και λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου είχε σπάσει τη σιωπή του γράφοντας μέσω του Facebook πως στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, χωρίς να διεκδικεί ρόλο εντός του, και ότι βασικό ζητούμενο είναι η ενίσχυση της Αριστεράς «σε συνθήκες ασφυκτικής παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας».

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X